6.12.2023
Redakce

Dynamo v prvním čtvrtfinále prohrálo, do odvety půjde s dvoubrankovým mankem

Hokejisté Pardubic prohráli v první čtvrtfinále Ligy mistrů proti Lukko Rauma 4:6. Zápas, ve kterém soupeř vedl o čtyři góly, zdramatizovalo Dynamo v závěru třetí třetiny a do odvety půjde se ztrátou dvou branek. Úspěšnými střelci Dynama byli Lukáš Radil, Jan Košťálek, Jan Mandát a Robert Kousal.

Liga mistrů, ČF1, středa 6.12.2023, Pardubice

Dynamo Pardubice

Lukko Rauma

4:6
2:4 0:1 2:1
Branky a nahrávky: 18. Radil (Sedlák), 20. Košťálek (Kousal, Zohorna), 56. Mandát (Vála), 58. Kousal (Čerešňák) – 2. Alamri (Tieksola, Abt), 4. Tieksola (Nyman), 10. Nieminen, 17. Fontaine (Abt, Tieksola), 30. Po. (Pa., Stenqvist), 54. Burke (Mattila). Rozhodčí: Michael Tscherrig, Stefan Hürlimann – Daniel Hynek, Jiří Svoboda.. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 4129. Střely na branku: . Zblokované střely: . Hity: . Vhazování: . Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:6, 4:6.
Dynamo Pardubice: Will (od 10. Klouček) – Dvořák, Musil, Vála, Sedlák, Kolář, Košťálek, Hyka Čerešňák, Poulíček, Kaut, Říčka Bučko, Paulovič, Radil, Hrádek, Zohorna, Cienciala, Mandát, Kousal.
Lukko Rauma: Lebedeff – Stenqvist, Reunanen, Westerholm Pa., Nyman, Krannila, Westerholm Po., Järvinen, Almari, Tieksola, Burke, Abt, Ikonen, Brook, Mattila, Ervasti, Piipponen, Hämäläinen, Repo, Nieminen,Fontaine.

Komentář

Rauma do utkání vlétla a přichystala Dynamu nejrychleji obdržený gól v sezoně. Finský soupeř se poprvé trefil v čase 01:36.

Lukko většinu první třetiny dominovalo, v 17. minutě svítilo na kostce skóre 0:4. Po třetím gólu nahradil Milan Klouček v pardubické brance Romana Willa, který byl v gólových situacích bezmocný.

Dynamo vrátila do hry speciální pravidla přesilových her. V rámci jedné početní výhody Pardubice dvakrát skórovaly, prosadil se Lukáš Radil a Jan Košťálek, který se v Lize mistrů trefil poprvé v sezoně.

Lukko ve druhé i třetí třetině navýšilo vedení, které v 54. minutě znovu čítalo už čtyři branky. Pardubičtí hokejisté se ale nevzdali a s vědomím důležitosti celkového skóre si v závěru utkání vytvořili tlak. Vytěžili z něj dva góly, o které se postarali Jan Mandát a Robert Kousal.

Dynamo prohrálo v prvním čtvrtfinále Ligy mistrů s Lukko Rauma 4:6 a do odvety, která se na ledě soupeře odehraje v úterý 12. prosince, půjde s dvougólovým mankem.

Generálním partnerem Dynama v Lize mistrů je D+D Elektromont. Významnými partnery jsou město Pardubice, Pardubický kraj, Hitrádio Černá Hora, D+D Real a Rozvojový fond Pardubice.

Ohlasy po utkání

Marek Zadina (asistent trenéra HC Dynamo Pardubice): „Začátek zápasu nám nevyšel. Tahali jsme za kratší konec, vypadli jsme z tempa a soupeř byl ve všech aspektech lepší. Byl rychlejší, důraznější, lépe kombinoval. Proti takovému soupeři se ten výsledek špatně obrací na naši stranu. Super bylo, že jsme se vrátili do zápasu přesilovkovými góly, to byl impuls pro ten tým, že jsme drželi furt nějaký kontakt. Bohužel jsme dostali na 5:2 a potom na 6:2, ale myslím, že třetí třetina z našeho pohledu nebyla úplně špatná, měli jsme tam pohyb, dokázali jsme soupeře přebruslit a zatlačit v útočném pásmu. Dali jsme z toho dva góly, což je super. Výsledek 6:4 je samozřejmě prohra, ale furt druhý zápas o něco hrajete a my se na to připravíme a budeme v tom zápase lepší.“