Reportáž ze zápasu

Tipsport extraliga ledního hokeje, 47. kolo, neděle 15.2.2004, Zimní stadion Na Lapači

Vsetín

Dynamo Pardubice

2:0
0:0, 0:0, 2:0
Branky a nahrávky: 46:12 R. Hruška (Stantien, Kowalczyk), 59:57 Z. Sedlák (Jaškin, Kowalczyk). Rozhodčí: Turčan – Český, Kostka. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3980. Střely na branku: 29:30. Průběh utkání: 2:0.
Vsetín: Biegl – Jaškin, Frolo, J. Polák, Kowalczyk, Němec, Vyrůbalík, Horák – Dubec, Vak, Demel – Selingr, Stantien, Prokop – Hudec, Z. Sedlák, Štraub – Ambruz, R. Hruška, Valko. Trenéři: Jan Neliba, Zdislav Tabara a Jiří Režnar.
Dynamo Pardubice: Barek – Luža, Zábranský, M. Sýkora, Mudroch, Duben, Pácal – Razingar, Dopita, T. Blažek –Kudrna, Mikeska, Lubina – Kolář, Janecký, S. Procházka. Trenéři: Miloš Říha a Jiří Seidl.

Komentář

Cenného vítězství dosáhli v dnešním 47. kole hokejové extraligy hráči Vsetína. Po dramatickém průběhu nakonec porazili vedoucí tým extraligy z Pardubic 2:0, když obě branky vstřelili v závěrečné třetině. Domácí brankář Radovan Biegl, někdejší hráč Východočechů, tak v právě probíhající sezoně udržel popáté čisté konto.

Vsetínští, hrající na čtyři útočné formace, si od prvních minut vytvořili tlak, který přinesl hned několik šancí. Domácí střelci ovšem neměli v koncovce potřebný klid, přičemž po gólu volaly především velké příležitosti Němce, Štrauba a Sedláka. Pardubice se začaly více osmělovat po čtvrthodině hry, kdy nejprve Lubina své sólo zakončil nepřesnou střelou a Dopitův pokus z bezprostřední blízkosti Biegl pohotovým zákrokem zneškodnil.

Také v prostřední části bouřlivé vsetínské publikum marně čekalo na úvodní gól zápasu, protože oba celky vsadily především na precizní obranu vlastního pásma. Největší příležitost otevřít skóre utkání měli nejprve hosté. V rozmezí tří minut dvakrát nebezpečně zahrozili z hole hbitého Mikesky, na druhé straně spálil největší šanci zápasu Selingr, jehož při návratu z trestné lavice našel naslepo vyhozený puk, ovšem mezeru mezi Barkovými betony střela valašského forvarda nenašla. Vsetínské stažení hry na tři útoky přineslo další mírné oživení, přičemž těsně před odchodem do kabin nebezpečně zahrozili Stantien a chvíli po něm dorážkou Dubec.

Do závěrečné třetiny vstoupili aktivněji Valaši, za což byli odměněni ve 47. minutě vedením. Puk do útočného pásma zatáhl Kowalczyk a po přihrávce Stantiena našel střelou z první odkryté místo u bližší tyče Barka Radim Hruška. Až inkasovaná branka nabudila Pardubice, zvýšily aktivitu, ale srdnatě bojující Vsetín je už do žádné nebezpečnější situace nepustil.

Velké komplikace mohlo domácím přinést Polákovo vyloučení necelé dvě minuty před koncem. Hosté totiž početní výhodu umocnili půldruhou minutu trvající power play, ale kromě trvalého obléhání Bieglovy svatyně nic z přesilovky nevyužili. Naopak definitivu vítězství Vsetína dal střelou do prázdné branky přes celé kluziště Zdeněk Sedlák.

Ohlasy po utkání

Jan Neliba (Vsetínská hokejová): „Jsem rád, že jsme zvládli pro nás tolik důležitý zápas, lídr soutěže se neporáží každý den. Dnešní vítězství je výsledkem bojovností celého týmu podpořené skvělým výkonem Radovana Biegla. My jsme dnes chtěli více vyhrát než soupeř, v závěru jsme hru zjednodušili, více stříleli a výsledek se dostavil.“

Jiří Seidl (HC Moeller Pardubice): „Ve vyrovnaném utkání se obě mužstva soustředila především na obranu. Domácí byli v těch málo šancích nebezpečnější, častěji stříleli, naopak my jsme se utápěli v kombinacích. Vsetín si asi dnes více zasloužil vyhrát.“

Zápasy v sezóně

8. kolo, 30. 9. 2003
PCE - VSE
2:3p
21. kolo, 11. 11. 2003
VSE - PCE
3:5
34. kolo, 28. 12. 2003
PCE - VSE
3:0
47. kolo, 15. 2. 2004
VSE - PCE
2:0

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Martin Barek 60 0 27 1
Obránci G A +/- TM
Libor Zábranský 0 0 0 2
Petr Mudroch 0 0 0 0
Miroslav Duben 0 0 -1 2
Patrik Luža 0 0 -1 0
Tomáš Pácal 0 0 -1 0
Michal Sýkora 0 0 -1 0
Útočníci G A +/- TM
Ladislav Lubina 0 0 0 2
Jaroslav Kudrna 0 0 0 0
Tomaž Razingar 0 0 0 0
Tomáš Blažek 0 0 -1 0
Jiří Dopita 0 0 -1 0
Otakar Janecký 0 0 -1 0
Jan Kolář 0 0 -1 0
Michal Mikeska 0 0 -1 0
Stanislav Procházka 0 0 -2 2
HC Dynamo YouTube