29.11.2008
Dominik Landsman, Jan Hrabal

Jeden gól nestačil, dorostenci prohráli s Havlíčkovým Brodem

PARDUBICE — Nepovedený zápas mají za sebou extraligoví dorostenci HC Pardubice. Ti prohráli ve 24. kole své soutěže doma s Havlíčkovým Brodem 1:3. Jediný gól červenobílých vstřelil Petr Beneš z trestného střílení.

Extraliga dorostu, 24. kolo, sobota 29.11.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Havlíčkův Brod

1:3
0:0, 0:2, 1:1
Branky a nahrávky: 49:28 Beneš z trestného střílení – 30:35 Havel (Silva), 37:52 Novák (Ondráček, Penc), 51:51 Kubát (Ambrož). Rozhodčí: Nečas – Padevět, T. Prchal. Vyloučení: 7:5, navíc Beneš (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 0:2. Diváci: 100. Střely na branku: --:--. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
Dynamo Pardubice: Bernart (40:00 Langhamer) - Škvor, Lenoch, Rychlík, Starý, Chaloupka, Beneš, Procházka – Březina, Světlík, Zrůst, Jetmar, Tomín, Wasserbaurer, Vlček, Půhonný, Moučka.
Havlíčkův Brod: Dolejš – Plutnar, Hejna, Bancíř, Ambrož, Borek, Pecen, Kulhánek, Novák, Matis, Vaněček, Szilva, Zdražil, Kubát, Doležal, Honza, Doležal, Havel, Marek, Ondráček, Novák

Komentář

Domácí hráči začali velmi směle a hned v úvodu první třetiny si vytvořili tlak. Hosté, očividně zaskočeni nasazením pardubických hráčů, nebyli schopni kloudné akce a jejich výkon byl velmi malátný. Jediné v čem v úvodu utkání hosté měli na vrch bylo počet vyloučení.

Převážná část první třetiny se odehrávala převážně ve třetině soupeře, který se za celých dvacet minut nezmohl na kloudnější akci. Na konci 9. minuty se sice hosté dostali do slibné akce, avšak to bylo pro tuto třetinu z jejich strany téměř vše. Je třeba vyzdvihnout práci hostujícího brankáře Dolejše, který svými akrobatickými výpady vykryl všechny střely domácích hráčů, čímž jim zamezil, aby mohli svůj dlouhodobý tlak dovézt do zdárného konce.

Začátek druhé třetiny se nesl v duchu té předchozí, tedy velký tlak domácích a marné počínání hostů. Ač to vypadalo, že je jenom otázka času, kdy Pardubice svůj tlak promění v gól, přišel naprosto jiný zvrat. Ve 31. minutě se zcela nečekaně po nepřesnostech v obraně prosadil hostující hráč Marek Havel a ladnou střelou z pravé strany otevřel skóre – 0:1. Toto byl bezesporu klíčový moment celého utkání.

Domácí se sice po gólu snažili seč mohli, ale nedařilo se jim dostat se do takové herní pohody, jako v první třetině. Ke konci třetiny si domácí vytvořili několik šancí a zdálo se, že by se mohli otřepat a navázat na svůj výkon, avšak Erik Novák z hostujícího celku byl zásadně proti, což ve 38. minutě dal všem najevo svým gólem, v přesilovce takřka do prázdné brány – 0:2.

Z druhého gólu se už domácí nevzpamatovali, což bylo na první pohled z jejich hry zřetelné. Ve třetí třetině si už nevytvořili příliš šancí, které by stály byť za titěrnou zmínku kdesi v rohu tohoto článku. Naopak hostující hráči, psychicky nahoře, si začali více věřit a neustále se drali do útočných akcí. Výborný výkon podal v těchto momentech gólman Marek Langhamer, který v této třetině zastoupil v bráně Rudolfa Bernarta.

V 50. minutě takřka z ničeho si domácí hráči vytvořili útočnou akci, na jejímž konci byl faul a následné trestné střílení, kterého se ujal Petr Beneš. Následný gól mezi nohy a snížení na 1:2 sliboval možnou hru nervů v závěru utkání.

To se však nestalo. Pardubičtí již pokračovali ve své mdlé hře, za což je hosté „odměnili“ v 52. minutě gólem z dorážky z hole Jana Kubáta – 1:3.

Ač domácí minutu před koncem odvolali brankáře a poslední vteřiny si vytvořili veliký tlak přímo před bránou soupeře, nic to už na výsledku nezměnilo.