Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 17. kolo, pátek 1.11.1996, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Vítkovice

2:1
1:1, 1:0, 0:0
Branky: 16. Blažek, 33. Hejduk – 2. Kumstát. Rozhodčí: Šteier – Badal, Pouzar. Vyloučení: 3:3, navíc Chlubna (Vítkovice) 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 8280. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Dynamo Pardubice: Salfický – Mudroch, Augusta, Cypljakov, Pýcha, Malinský, Pácal – Lubina, Blažek, Jantovský – Procházka, Martinec, Hejduk – Koudelka (21. Pospíšil), Plášek, Paleček.
Vítkovice: Prusek – Škuta, Ševěček, Kumstát, Jerofejev, Kramný (41. Jonák), Tomášek – Krátoška, Šimíček, Krayzel – Chlubna (5. Peterek), Prokopejev, Moravec – Pavliš, Polášek, Ryšánek.

Komentář

Na pardubickém ledě se hrálo kvalitní hokejové utkání, které přineslo další úspěch domácímu celku. Střetnutí začalo oboustranně s velkým nasazením, Vítkovičtí se dostali do vedení už ve druhé minutě když obránce Kumstát prostřelil vše co bylo před Salfickým.

Pardubičtí odpověděli zvýšeným tlakem, vynutili si územní převahu, ale proti soustředěné obraně hostí se nemohli prosadit. Ve 12. minutě neproměnil Blažek trestné střílení i přes výraznou převahu Pardubic měli ale hosté dvě jasné gólové šance, které Salfický bravurně zlikvidoval. Vyrovnání se dočkali domácí až v 16. minutě zásluhou Blažka.

V úvodní dvacetiminutovce se hrál oboustranně kvalitní hokej. Ten pokračoval i ve druhé třetině, kterou obě mužstva znovu začala ve vysokém tempu. Hosté vysunuli obranu až na útočnou polovinu a domácím tak způsobovali značné problémy v rozehrávce. Domácí se však se hrou soupeře vyrovnali po svém, rychlými protiútoky a přesnou kombinací si začali i vytvářet brankové šance a ve 32. minutě šli do vedení.

Závěrečná část střetnutí probíhala zprvu v režii pardubického celku, pak se hosté vedeni snahou o změnu skóre začali více prosazovat. Pardubičtí ale poslední minuty sehráli vskutku profesorsky a Vítkovické nepustili ani k očekávané power play.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Oba celky zasluhují absolutorium. Z naší strany to bylo nejlepší utkání, které jsme v Pardubicích sehráli. Střetnutí se divákům muselo líbit, i když padlo málo branek.“

Vladimír Vůjtek (HC Vítkovice): „S celkovou hrou mužstva jsem spokojen, ale naše koncovka je žalostná, proto nemůžeme pomýšlet trvale na umístění v popředí tabulky. Chybí nám střelci typu Hejduka, který ví, kam střílí.“

Zápasy v sezóně

4. kolo, 24. 9. 1996
VIT - PCE
3:3
17. kolo, 1. 11. 1996
PCE - VIT
2:1
30. kolo, 29. 12. 1996
PCE - VIT
2:1
43. kolo, 16. 2. 1997
VIT - PCE
4:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube