Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 27. kolo, úterý 25.11.1997, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Oceláři Třinec

1:5
0:3, 1:1, 0:1
Branky: 29. Kudrna – 5. Ujčík, 15. Kaděra, 15. Peterek, 21. Lubina, 51. Ujčík. Rozhodčí: Haber – Husák, Křivský. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 8324. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.
Dynamo Pardubice: Svoboda (15. Barta) – Pácal, Píša, Malinský, Kříž, Cypljakov, Mudroch, od 21. navíc Pospíšil, Hrubeš – Hejduk, Kudrna, Kábrt – S. Procházka, Martinec, Jantovský – Koudelka, Plášek, M. Procházka, od 21. navíc Paleček, Tvrdík, Rozsíval.
Oceláři Třinec: Biegl – Kuntoš, Sekeráš, Kántor, Jančařík, Gřegořek, Pavelec – Peterek, Daňo, Lubina – Ujčík, Král, Folta – Kaděra, Štraub, Kontšek.

Komentář

Ani ve třetím letošním vzájemném utkání se nepodařilo pardubickému celku porazit hokejisty Třince, kde působí celá pětice hráčů, kteří do nedávna hráli v Pardubicích. Hosté rozhodli o výsledku již v úvodní třetině, kdy získali tříbrankový náskok.

Vedoucí mužstvo tabulky začalo v Pardubicích mnohem aktivněji než domácí a už v 5. min. se ujalo vedení. Hosté byli rychlejší, hráli důrazný nátlakový hokej a domácím hráčům vůbec nic nedovolili. Pardubičtí byli pomalejší a proti aktivní obraně Třince se nemohli prosadit.

V 15. minutě inkasovali během třiceti vteřin další dvě branky, po kterých vystřídal v domácí brance Svobodu Barta. Pardubičtí se částečně vzchopili až v závěru první třetiny, ale bez brankového efektu.

Do druhé třetiny domácí trenéři poslali do hry další hráče ze čtvrté pětky a provedli korektury ve složení útočných formací. Ale už po 20 sekundách této třetiny inkasovali počtvrté. Třinec pak ubral na důrazu, domácí vyrovnali hru, častěji se dostávali přes třineckou branku a ve 29. minutě snížili.

Hosté neponechali nic náhodě, byli nadále aktivnější a měli utkání zcela ve své režii. Potvrdili to i v závěrečné třetině, která měla hokejově nejslabší úroveň, v 51. minutě Ujčík projel téměř polovinou kluziště za nečinného přihlížení domácích hráčů a pátou brankou potvrdil suverenitu na pardubickém ledě.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Třinec je týmem velkých hráčů, kteří se na Pardubice vždy dokáží zdravě vyhecovat. My jsme měli ze soupeře zbytečný respekt, po hrubých chybách jsme prohrávali 0:3, a když jsme na začátku druhé třetiny po chybě Píši opět inkasovali, bylo po zápase.“

Alois Hadamczik (HC Železárny Třinec): „Jsem spokojen s výkonem svého mužstva, byli jsme lepším týmem. Hráči měli dobrý pohyb, kombinovali a hráli s velkým nasazením.“

Zápasy v sezóně

1. kolo, 2. 9. 1997
PCE - TRI
1:5
14. kolo, 12. 10. 1997
TRI - PCE
6:2
27. kolo, 25. 11. 1997
PCE - TRI
1:5
40. kolo, 18. 1. 1998
TRI - PCE
5:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube