02.05.2024
Redakce

Speciální zápasy, nárůst sledujících i Hakyto! Jak bavilo Dynamo v sezoně 23/24?

Dynamo je víc než hokej, což v Hockeytownu během uplynulé sezóny bylo znát. V rámci ročníku 2023/2024 jsme představili řadu novinek a navázali na tradiční akce. V Pardubicích se nečekaně objevil Hakyto, uspořádali jsme tři speciální zápasy a spustili novou klubovou aplikaci. A nejen to. Přečtěte si, jaká byla uplynulá sezóna pohledem marketingových a komunikačních aktivit.

Dynamo se dlouhodobě těší z velké podpory vlastních fanoušků, což klub zavazuje k stále obsáhlejší práci v oblasti zápasové i nezápasové zábavy. „Věřím, že během minulé sezony jsme se znovu dokázali posunout vpřed. Našim skvělým fanouškům nabízíme stále více exkluzivního obsahu. Stále intenzivněji pracujeme také na tom, jak našim příznivcům doručit co nejvíc informací o jejich oblíbeném klubu,“ hodnotí kroky týmu pro marketingovou komunikaci tiskový mluvčí Dynama Jan Mroviec. O všech novinkách zrealizovaných v uplynulé sezoně „mimo led“ se dočtete níže v článku.

Hakyto

Už na prvním zápase sezony se objevil nečekaný návštěvník - modrý mimozemšťan. Ten se postupně sžíval se zázemím enteria areny a nakonec si oblíbil také hokej samotný. Kromě diváků si návštěvníka brzy všimli také hráči, Jan Kolář jej obdaroval dresem, Lukáš Sedlák ho pozval na týmovou děkovačku.

Podle názvu Hockeytown si časem sám vybral své jméno Hakyto a jako maskot od té doby navštěvuje každý domácí zápas. V enteira areně si ho ihned oblíbilo dětské osazenstvo. Během zápasového programu můžete Hakyta vidět na tribunách, v přestávkovém programu na ledě, nebo při střílení triček Cityzen ze speciální T-shirt gun. Právě střílení kvalitních triček regionální značky s motivy Dynama rovněž patří mezi novinky sezony 2023/24.

Hakyto už je zkrátka nedílnou součástí domácích zápasů. Od svého představení má také instagramový profil, který v tuto chvíli sleduje více než 2,5 tisíce uživatelů.

Podívejte se ještě jednou na celý příběh Hakyta.


Nástupy

Zápasový program zpestřuje také příchod hráčů Dynama na led skrz novou nástupovou bránu. Zmizela nafukovací hlava koně, kterou nahradily nové prosvětlené sloupy s ohňovými prvky. V pozdější části sezóny jste se pak přidali také vy, fanoušci, a při nástupech hráčů jste rozsvěcovali své mobilní telefony. V play off nástupy hráčů ještě doplnila červená světla.

Poprvé na Dynamu s ČSOB

Celou základní část jsme vítali nové fanoušky v sektoru Poprvé na Dynamu s ČSOB. „Dlouhodobě chceme v naší komunikaci a marketingu cílit na mladé lidi a rodiny. A nacházet stále nové a nové fanoušky Dynama. Někteří ale třeba nemají příležitost se na naše zápasy dostat, nebo by je to ani nenapadlo. Pro obě tyto skupiny jsme připravili Sektor Poprvé na Dynamu,“ říká Marcel Voneš, marketingový manažer Dynama Pardubice. Pozvání do sektoru Poprvé na Dynamu s ČSOB je zdarma, a to jak pro děti a mladistvé, tak případně jejich doprovod. Více informací ZDE.

Souboj legend

Souboj legend Dynama proti veteránům reprezentace. Na jedné straně hráči jako Tomáš Rolinek, Dominik Hašek, Aleš Píša, Michal Mikeska nebo Milan Hejduk. Na druhé legendární Marek Pinc, Petr Ton nebo Bedřich Ščerban. Přestávkový program obstaraly dovednostní soutěže. Hráči Dynama nastoupili do Souboje legend ve speciálních dresech, které jste mohli následně získat v aukci i vy.

Exhibice, která se v Pardubicích nebude dlouho opakovat. Vyvrcholení oslav 100 let Dynama se určitě povedlo!

Seriál Hockeytown

Souboj legend byl zároveň první akcí spojenou s novým seriálem Hockeytown. Zákulisí, autentické záběry ze hry i mimo ni, výpovědi klíčových hráčů a mnoho dalšího! Všechny doposud vydané díly seriálu naleznete ZDE.

Dynastie Dynamo

Tuto novinku jsme představili před startem Souboje legend. Dynastie Dynamo je společenství osobností, které se významným způsobem zasadily o rozvoj pardubického hokeje či budování jeho věhlasu v Česku i zahraničí. Na přehled členů Dynastie se můžete podívat ve videu:


V rámci Dne D se pak Dynastie rozrostla o čtyři nové členy.


Speciální zápasy

V sezóně jsme uspořádali tři speciální zápasy. Dynamo potřetí poděkovalo hrdinům a pomohlo potřebným! Klub v rámci třetího ročníku akce Dynamo Děkuje ocenil 8 hrdinů, kteří zachraňují životy nebo dělají prostor kolem nás lepším místem pro život. Všichni ocenění obdrželi šek na 20 000 Kč, který věnovali na dobrou věc.

Druhý speciální den sezony 2023/24 se odehrál v lednu. Den D, neboli Den zakladatele, připomněl bohatou historii Dynama a během zápasového ceremoniálu klub zařadil 4 nové členy do Dynastie Dynamo.

Premiérově jsme pak představili Dynamický den. Jeho úkolem bylo navázat na předešlé speciální dny a ukázat, že organizace Dynama nesymbolizuje pouze slavnou minulost, ale očekává také rozmanitou budoucnost. Hráči do zápasu navlékli unikátní modročervené dresy bez reklam a se speciálním logem. Po utkání dresy zamířily do aukce. Součástí zápasu byl zajímavý zápasový program s moderními prvky, soutěže a mnoho dalšího!


Speciální akce doplňovaly také tematické zápasy. Ať už šlo o Halloween, Mikuláše, Vánoce, nebo Valentýn.

Dynamo Express

Po 16 letech vyrazil na utkání do největší české areny speciální vlak z Pardubic! Dynamo Expressem odcestovalo do stanice Praha-Libeň téměř 1300 fanoušků, další se na zápas se Spartou vydali po vlastní ose. Pardubičtí hokejisté fanouškům zpříjemnili výjezd výhrou 2:1 v prodloužení.


Autogramiády

Během sezóny jsme vám nabídli dvě celotýmové autogramiády a obě se těšily neuvěřitelného zájmu! Při té druhé v Paláci Pardubice jste na hráče čekali už několik hodin před startem akce a následně zcela zaplnili nákupní centrum. O Vánocích se vám na Pernštýnském náměstí podepsali Ondřej Vála, Jan Mandát a Robert Říčka. Také o jejich autogramy jste měli velký zájem, děkujeme!

Fanfesty

Podpisové akce byly pravidelně zahrnuty také do Fanfestů před velkými zápasy v základní části a všemi domácími zápasy v play off. Mohli jste si odnést podpisy pardubických legend, nebo hráčů B týmu.

Součástí Fanfestů byly také partnerské aktivace: Soutěž o nejtvrdší střelu Betano Power Shot, virtuální realita od Komerční banky, bumperball od Hitrádia Černá Hora, stánek GotAuthentic s unikátními suvenýry a mnoho dalšího.

Aplikace

Spustili jsme také aplikaci HC Dynamo. Přináší funkci uvolnění a přenechání míst permanentkářů, možnost nákupu vstupenek přímo v aplikaci, importování kalendáře zápasů a akcí Dynama do svého telefonu a veškeré důležité informace na jednom místě. A do příští sezóny chystáme hromadu novinek! Připojte se k téměř 20 tisícům uživatelů, kteří již aplikaci používají. Stáhnout si ji můžete na AppStore ZDE i Google Play ZDE.

Promítání na Pernštýňáku

Během finálové série play off se vrátilo také legendární promítání zápasů na Pernštýnském náměstí, které bylo téměř při všech našich zápasech o titul beznadějně zaplněné. Hráči podporu vnímali, což dokazuje i fotka fanoušků na náměští, která během finále zdobila kabinu Dynama. Do barev klubu se během finále "oblékla" také radnice Pardubic.


Sociální sítě

V uplynulé sezóně jste se hlavně vy zasloužili o velký nárůst fanoušků na našich sociálních sítích. Nejpočetnější skupina nás sleduje na Facebooku, kde se nám nedávno podařilo překonat hranici 70 000 fanoušků. Nejaktivnější jsme však na Instagramu, kde jsme vám jen za poslední měsíc nasdíleli 141 příspěvků, 431 příběhů a 43 reels. To všechno sledovalo 46 970 uživatelů.

Také na sociální síti X jsme vyrostli! Momentálně nás tam sleduje 12 466 uživatelů. Ještě o dva tisíce více sledujících máme na YouTube, kde se můžete po každém zápase těšit na dva videorozhovory, jednou měsíčně vychází také seriál Hockeytown, který nabízí náhled do zákulisí. Velkého zájmu fanoušků se pak těšila série Volba kabiny. Obsah ve formě videí publikujeme také na TikTok, tam nás k dnešnímu dni sleduje 8 620 fanoušků.

DJ

V posledním zápase základní části se v rámci Dynamického dne poprvé objevil v enteria areně DJ Danda. Na svém místě zůstal i v celém průběhu vyřazovacích bojů a pomáhal ještě více zvednout atmosféru Hockeytownu.