16.06.2023
Redakce

Soustředění v Harrachově je u konce. Je to hlavně o tom, že tým je pospolu, říká Tomáš Hyka

První ze dvou plánovaných soustředění mají hráči pardubického "A" týmu za sebou. Od pondělí 12.6. do pátku 16.6. se tým pod vedením nového hlavního trenéra Václava Varadi připravoval v Harrachově. Soustředění se účastnili také hráči, kteří trénují v rámci letní přípravy individuálně. „Je příjemné být opět pospolu," shodují se po soustředění v horském středisku Tomáš Hyka a Peter Čerešňák, kteří se jinak na sezónu připravují individuálně.

Soustředení v Harrachově probíhalo od pondělí 12.6. a skončilo ranní tréninkovou jednotkou v pátek 16.6., po které hráči zamířili zpět do Pardubic. „Všichni už jsme si nějakými soustředěními prošli. Každý ví, co to obnáší. Je to ale hlavně o tom, že ten tým je pospolu, aby našel sílu a každý si pomáhal. Jsem strašně rád, že jsem mohl s klukama strávit týden," popisuje útočník Tomáš Hyka.

„Na kluky jsem se moc těšil. Je příjemné znovu přijít do kabiny, zažít zase nové zážitky a vyslechnout si nové příběhy. Nějaké ty hlavní historky jsem už slyšel a další snad přibydou," přidává se Peter Čeřešňák.


Do soustředění se zapojili také všichni hráči, kteří se doposud připravovali individuálně. „Je potřeba se připravovat zodpovědně, aby to následně v sezóně nějak vypadalo," říká Peter Čerešňák. Slovenský obránce polyká během léta tréninkové dávky doma na Slovensku. „Máme takovou partu v Bratislavě. Je nás tam asi šest hráčů a tři trenéři. Z tohoto hlediska mi to velmi vyhovuje."

Na individuální letní přípravu je zvyklý také Tomáš Hyka: „Trénuji většinou od dopoledne, přibližně do dvou hodin. Mám tréninky s Michalem Břetenářem, se kterým spolupracuji už nějakých sedm let, takže vím přesně, co a jak mám dělat. Vím už, co moje tělo potřebuje."

Pro oba hráče tak šlo o první tréninky pod vedením nově složeného realizačního týmu, v čele s hlavním trenérem Václavem Varaďou. „Víme, jaký je Václav Varaďa trenér. Má za sebou skvělé výsledky. Moc se na spolupráci těším," říká Tomáš Hyka. „Je tu nová sezóna, nová šance ukázat něco víc. Připravíme se na to a pevně věřím, že budeme podávat dobré výkony," dodal Peter Čerešňák.