31.03.2024
Redakce

Peter Čerešňák prodloužil smlouvu v Dynamu až do roku 2028

Další z dlouhodobých kontraktů v pardubickém kádru! Klíčový obránce Peter Čerešňák bude v dresu Dynama pokračovat minimálně do roku 2028. "Je to jeden z našich nejkvalitnějších hráčů a určitě i jedním z nejkvalitnějších hráčů celé extraligy," říká o Čerešňákovi asistent trenéra Petr Sýkora.

„Neměl jsem nad čím váhat. Dynamo je klub, který má ambice, je dobře poskládaný a jsme skvělá parta. Jsem rád, že to vyšlo a strašně se těším na další roky, které jsou před námi a doufám, že budeme lidi bavit," říkal po podpisu nové smlouvy jednatřicetiletý obránce.

Peter Čerešňák přišel do pardubického kádru před minulou sezónou z Plzně a ihned začal potvrzovat pověst jednoho z nejlepších obránců v české extralize. V Dynamu nastoupil do 116 zápasů, ve kterých vstřelil 18 branek a přidal 57 asistencí.

V loňské sezóně byl s 29 kanadskými body po základní části čtvrtým nejproduktivnějším obráncem soutěže. V letošním ročníku svoji bilanci ještě vylepšil a se 37 kanadskými body se umístil na třetím místě v bodování obránců. V obou sezónách byl také nejvytěžovanějším hráčem v pardubickém kádru, když jeho průměrný ice time v obou případech přesáhl 22 minut.


„To, že se Čero rozhodl prodloužit smlouvu je pro nás fantastická zpráva. Je to jeden z našich nejkvalitnějších hráčů a určitě i jedním z nejkvalitnějších hráčů celé extraligy. Do budoucna je pro nás Čero základním stavebním kamenem. Jsme za podpis moc rádi a věřím, že pro obě strany bude ta spolupráce fantastická," řekl po podpisu asistent trenéra Petr Sýkora.

Peter Čerešňák prodloužil stávající kontrakt o dva roky a v Dynamu tak bude pokračovat minimálně do roku 2028. Jako první se tuto informaci dozvěděli fanoušci v enteria areně ihned po vítězství v prvním semifinálovém utkání nad Litvínovem.