31.03.2024
Redakce

PREVIEW: Uspěje Dynamo i ve druhém semifinále?

Pardubičtí hokejisté sehrají v pondělí 1. dubna v 17 hodin druhý semifinálový zápas s Litvínovem. Dynamo do série vstoupilo vítězně, v neděli Vervu porazilo 2:1. Zápasu bude předcházet bohatý Fanfest před hlavním vchodem do enteria areny.

Počtvrté v historii vyřazovacích bojů se Dynamo potkalo s Litvínovem. Dosud se proti sobě dva tradiční kluby postavily v play off třikrát a pokaždé to bylo ve čtvrtfinále. Dvakrát uspěl Litvínov (1992/93, 2014/15) a jednou Pardubice (1988/89).

V prvním zápase zvítězily Pardubice 2:1. Dynamo vstoupilo do utkání velmi aktivně a vytvářelo si spoustu šancí, do vedení šel ovšem soupeř. Ještě v první třetině vyrovnal Matej Paulovič. Ve druhé části diváci gól neviděli, rozhodující gól vstřelil ve 45. minutě z úniku obránce Ondřej Vála. Svému týmu tak vystřelil první bod v sérii.

V základní části této sezony mělo Dynamo s Litvínovem naprosto vyrovnanou bilanci. Oba týmy získaly ve vzájemných zápasech 6 bodů – jednou vyhrál každý celek doma a jednou na stadionu soupeře. Dynamo v prvním kole sezony porazilo Chemiky v enteria areně 5:1. Potom ale dvakrát na Litvínov nestačilo – na ZS Ivana Hlinky padlo 1:4 a ve 27. kole na domácí půdě 2:4. V posledním střetnutí Pardubičtí zvítězili v Litvínově 3:1.

Litvínov v základní části spoléhal zejména na produktivní bratrskou dvojici. Ondřej a David Kašovi získali dohromady 97 kanadských bodů. V play off pak Vervu táhne britský útočník Liam Kirk, který v devíti zápasech osmkrát skóroval a jednou na gól přihrál.

Fanfest

Zápasu bude předcházet Fanfest před hlavním vchodem do enteria areny, který začne tři hodiny před úvodním buly, tedy ve 14:00, a nabídne bohatý doprovodný program. Na co všechno se mohou návštěvníci těšit?

  • Autogramiáda Tomáše Kauta, Michala Hrádka a Davida Honzíka
  • Soutěž Betano Power Shot – hokejová střelnice s měřením tvrdosti střely
  • Virtuální realita ve stánku Komerční banky, banky českého hokeje
  • Stánek GotAuthentic s unikátními suvenýry
  • Stiga hokej
  • Malování na obličej
  • Rozšířený sortiment cateringu – klobásy a krkovice na grilu, trhané vepřové maso v bulce s BBQ omáčkou

Veškeré podrobnosti naleznete v článku ZDE.

Informace pro fanoušky

Před startem play off došlo ke změně návštěvního řádu enteria areny!

Přijďte na zápasy vyřazovacích bojů s dostatečným časovým předstihem, u vstupů do areny mohou probíhat namátkové kontroly a odbavení u turniketů může trvat déle než bylo zvykem v základní části. Platí zákaz vnášení vlastního občerstvení do enteria areny, respektujte prosím toto nařízení a vyhněte se tak zbytečným prodlevám při odbavení. Děkujeme, že respektujete návštěvní řád enteria areny.

První dva semifinálové duely bude sledovat zaplněná enteria arena. V souvislosti s tím vyzýváme fanoušky, aby na hokej vyrazili s předstihem. Vyhnete se tak možné dopravní špičce. Včasným příchodem navíc nikomu z návštěvníků nenarušíte jeho sportovní zážitek. Brány enteria areny otevírají tradičně hodinu před úvodním buly.

Parkování

K parkování můžete využít do vyprodání kapacity místa na parkovišti E, za cenu 300 Kč si je můžete zakoupit od sobotních 12:00 ZDE. Parkování pro vozíčkáře přímo v areálu enteria areny je v současné době možné s kapacitou 6 parkovacích míst. V ulici U Stadionu jsou momentálně dopravní omezení, část ulice od závor parkoviště u enteria areny k Sukově Třídě je zjednosměrněná. Ze Sukovy Třídy tak nelze odbočit na ulici U Stadionu!

Ohledně parkování doporučujeme prostudovat si web statutárního města Pardubice, kde informace o parkování v centru najdete ZDE. V blízkosti enteria arény je také obchodní centrum Palác Pardubice, které nabízí kryté parkoviště. Více informací ZDE.