02.04.2024
Redakce

PREVIEW: Semifinálová série se stěhuje do Litvínova

Dynamo čeká přesun na sever Čech, semifinálová série se stěhuje do Litvínova. Pardubičtí hokejisté si na Zimní stadion Ivana Hlinky povezou náskok 2:0 na zápasy. Třetí utkání série je na programu ve čtvrtek 4. dubna od 17:30.

Svěřenci Marka Zadiny vstoupili do semifinále úspěšně. Oba dva domácí zápasy zvládli a v sérii vedou 2:0 na zápasy.

V prvním semifinálovém utkání muselo Dynamo dohánět, Litvínov se v enteria areně prosadil jako první. Ještě v první třetině ale srovnal Matej Paulovič a ve 45. minutě poslal svůj tým do vedení Ondřej Vála. Pardubičtí si už těsný náskok pohlídali a získali po výhře 2:1 první bod.

O den později otevřely skóre Pardubice, krátce před koncem první dvacetiminutovky se trefil Tomáš Vondráček. Zdálo se, že o vítězi rozhodne právě tento jediný gól, nakonec ale Dynamo přidalo z holí Mateje Pauloviče a Patrika Poulíčka pojistky do prázdné branky a zvítězilo 3:0. Roman Will udržel druhé čisté konto v play off.

Za stavu 2:0 na zápasy se série stěhuje do Litvínova. V základní části Dynamo na Zimním stadionu Ivana Hlinky jednou prohrálo (1:4) a jednou zvítězilo (3:1).

V historii vyřazovacích bojů se Dynamo potkalo s Litvínovem počtvrté. Dosud se proti sobě dva tradiční kluby postavily v play off třikrát a pokaždé to bylo ve čtvrtfinále. Dvakrát uspěl Litvínov (1992/93, 2014/15) a jednou Pardubice (1988/89).

Oba zápasy v Litvínově budou vysílány v přímém přenosu. Čtvrteční utkání od 17:30 můžete sledovat na O2 TV Sport, páteční od 19:00 na ČT sport.