20.05.2024
Redakce

Dynamo daruje: v prvním ročníku jsme společně vybrali více než milion korun!

První ročník unikátního projektu Dynamo daruje přinesl ve prospěch tří organizací celkem 1 022 265 korun! Na vysoké vybrané částce se podílel klub, hráči, fanoušci i Premium partner Betano. Poměrnou část obdrží Oblastní charita Pardubice, Mateřská škola Svatopluka Čecha v Chrudimi a parahokejový klub SHK Mustangové Pardubice. Dynamo daruje je naprosto unikátním CSR projektem v českém hokejovém prostředí.

Vznik projektu Dynamo daruje oznámil klub před začátkem sezony 2023/24. V jejím průběhu se vybrala úctyhodná částka, která překročila milionovou hranici – 1 022 265 korun! Celková částka se rozdělí mezi tři předem vybrané subjekty, Dynamo v prvním ročníku projektu podpoří Oblastní charitu Pardubice, Mateřskou školu Svatopluka Čecha v Chrudimi a parahokejový klub SHK Mustangové Pardubice. Každá organizace obdrží 340 755 korun.

Dynamo daruje patří do oblasti CSR projektů. „Hokejový klub Dynamo Pardubice je víc než hokej. Jsme největší sportovní organizací v regionu. Právě proto chceme jít příkladem, dělat věci správně a motivovat fanoušky, aby nás následovali. První ročník projektu Dynamo Daruje to jen dokazuje, podařila se nám společně vybrat krásná suma, která nyní pomůže dobré věci. Věřím, že celá naše organizace i naši fanoušci si tohoto výsledku váží a těší se na další pokračování projektu," říká Ivan Čonka, ředitel Dynama.

V českém hokejovém prostředí je Dynamo daruje naprosto unikátním CSR projektem. Na vybírané částce se totiž v průběhu sezony podílí klub, hráči obou týmů ve dvou nejvyšších českých soutěžích a v neposlední řadě také fanoušci.

1 022 265 Kč

Hokejisté, kteří v sezoně 2023/24 oblékali dres Dynama v Tipsport extralize nebo Chance lize, přispěli do projektu Dynamo daruje částkou 298 500 korun. Pomohl každý bod v základní části nebo vítězné utkání v play off (2000 Kč A tým, 500 Kč B tým).

Klub se na celkové vybrané částce podílel sumou 349 500 korun. Organizace přispěla za každý vstřelený gól A týmu (1 000 Kč) i B týmu (500 Kč). Dalších 30 000 Kč potom klub věnoval na konto částí výnosu z aukce speciálních dresů z Dynamického dne.

Fanoušci podpořili projekt Dynamo daruje návštěvou domácích utkání. Z každé vstupenky i permice využité na zápasy A týmu i B týmu putovala na konto 1 koruna. Celkově se tak fanoušci podíleli částkou 347 765 korun. Děkujeme!

Částkou 25 000 korun podpořil konto Dynamo daruje také náš Premium partner Betano, který tuto odměnu vypsal v rámci dovednostních soutěží během Souboje legend.

TRANSPARENTNÍ ÚČET SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT ZDE.

340 755 Kč

Poměrnou částku obdrží v prvním ročníku Dynamo daruje tři subjekty.

Oblastní charita Pardubice

Finanční prostředky Oblastní charita Pardubice využije pro zajištění provozu a rozvoje domácí hospicové péče, kterou poskytuje nevyléčitelně nemocným v prostředí domova.

Mateřská škola Svatopluka Čecha, Chrudim

Finanční prostředky MŠ použije na financování velkého projektu na školní zahradě - postavení cestního okruhu (zpevněné cesty z gumového kaučuku), které bude sloužit k pohybu dětí zdravých společně s dětmi handicapovanými.

SHK Mustangové (parahokej)

Finanční prostředky Mustangové využijí na nákup vybavení – sáně a hokejky.

PODROBNOSTI O VYBRANÝCH SUBJEKTECH SI MŮŽETE PŘEČÍST ZDE.