16.4.2024
Redakce

Dorost v šestém finále těsně nestačil na Boleslav a bere stříbro

Pardubičtí dorostenci jeli do Mladé Boleslavi s cílem a odhodláním odvrátit ve finále druhý mečbol. Byli aktivní a snažili se vypracovávat si šance, jenže pět vteřin před koncem druhé části inkasovali. Bruslaři své nejtěsnější možné vedení 1:0 i přes velkou snahu Dynama dokázali ubránit, svěřenci trenéra Faltyse tak v letošním sezoně získali stříbrné medaile.

Extraliga dorostu, F6, úterý 16.4.2024, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

1:0
0:0, 1:0, 0:0
Branky a nahrávky: 39:35 Šilhavý (Churáček, Maxin; 5/5). Rozhodčí: Veselý, Zeliska – Klouček, Černohlávek. Diváci: 501. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Střely na branku: 27:33. Průběh utkání: 1:0.
Mladá Boleslav: Sklenička – Hájek, Šilhavý, Piskač, Čermák, Doležel, Kovář, Hora – Vasiak, Hrouda, Maxin, Zhdanov, Kristek, Beran, Hanyš, Kurka, Matějka, Churáček.
Dynamo Pardubice: Tuláček – Ruml, Vápeník, Novosad, Křečan, Jansa – Korec, Mikeska, Úlehla, Joska, Sekanina, Krčál, Lempach, Rolinek, Macek, Novák.

Komentář

V šestém finálovém klání Extraligy dorostu se delší dobu čekalo na vážnější ofenzivní příležitost, pardubičtí hokejisté dobře bránili v oblasti slotu před bránou a soupeři znepříjemňovali hru aktivním napadáním. Dynamo se snažilo hrozit z protiútoku a v polovině prvního dějství si vynutilo početní výhodu. Z levé strany se svými zakončeními neuspěli Křečan a Lempach, který po své střele ještě zkoušel rychle dorážet. Své umění musel ukázat také pardubický gólman Tuláček, jenž předvedl s blížícím se závěrem periody hned několik vynikajících zákroků.

Ve druhé dvacetiminutovce oba týmy pokračovaly v bojovnosti a důrazu, za který už v první třetině rozhodčí vylučovali. Navíc však hráči přidali větší rychlost a přesnost, což přinášelo zajímavé příležitosti na obou stranách. Na pardubické straně měli své příležitosti Macek spolu s Vápeníkem. S blížícím se koncem třetiny se začalo opět přiostřovat, po boleslavské chybě v obraně měl dobrou možnost Krčál, jeho tvrdý pokus ale gólman Sklenička zneškodnil. Východočechům se bohužel nepovedlo dotáhnout nerozhodný stav až do konce druhé části, inkasovali pětadvacet vteřin před jejím koncem. Na pravé straně dostal prostor Rostislav Šilhavý, který ho využil a střelou zápěstím zamířil přesně na zadní tyč – 1:0.

Pardubice nastoupily do závěrečné dvacetiminutovky s jasným cílem, a to vynutit si minimálně prodloužení. Jejich aktivita směrem do útoku ale zároveň znamenala skulinky v obraně, a tak musel brankář Tuláček vytáhnout hned několik výborných zákroků. Velice blízko k vyrovnání byl při střele z pravé strany Macek, jeho pokus bohužel skončil pouze na brankové konstrukci. Dynamu se v závěru nedařilo dostat se do souvislejšího tlaku v útočné třetině tak, aby mohlo odvolat brankáře. Pardubičtí hokejisté se snažili co nejčastěji posílat kotouč na bránu, Mladá Boleslav však odváděla dobrou práci v defenzivě a povedlo se jí dotáhnout nejtěsnější možné vedení do vítězného konce. Dynamo tak prohrálo ve finále Extraligy dorostu 2:4 na zápasy.

Ohlasy po utkání

Vojtěch Faltys (HC Dynamo Pardubice): „Dnešní prohra 0:1 hodně bolí. Po výhře v pátém utkání u nás jsme věděli, že sérii můžeme otočit, že jsme lepší tým. Tým, který chtěl hrát hokej, což jsme dnes na sto procent ukázali, Boleslav jsme přehráli o level. Samozřejmě je mi trochu smutno z toho, že jsme museli v dorostu koukat, jak nějaký tým 55 minut lobuje kotouče do středního pásma. Ale dnes jim to stačilo a z kvanty šancí, které jsme měli, jsme jeden gól, který jsme potřebovali, nedali. Dojmy z dnešního dojmu mám výborné, protože naše hra byla skvělá, taková, jakou jsme chtěli hrát celou sezonu. Kluky jsem obrovsky pochválil a strašně si vážím toho, co jsme tady dnes v šestém zápase předvedli. Samozřejmě Boleslav vyhrála čtyřikrát ve finále a patří jí gratulace k celkovému vítězství.“

Zápasy v sezóně

O pohár hejtmana, 13. 8. 2023
MBL - PCE
0:2
10. kolo, 28. 1. 2024
PCE - MBL
3:4
20. kolo, 9. 3. 2024
MBL - PCE
1:3
F3, 11. 4. 2024
MBL - PCE
4:2
F5, 14. 4. 2024
PCE - MBL
3:1

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Matěj Tuláček 59 27 26 1
Obránci G A +/- TM
Michal Jansa 0 0 -1 2
Filip Křečan 0 0 -1 0
Tomáš Novosad 0 0 0 0
Ondřej Ruml 0 0 0 0
Teodor Vápeník 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Lukáš Korec 0 0 0 2
Martin Mikeska 0 0 0 2
Matěj Novák 0 0 0 2
Tomáš Rolinek 0 0 -1 2
Václav Joska 0 0 0 0
David Krčál 0 0 -1 0
Štěpán Lempach 0 0 0 0
Vít Macek 0 0 -1 0
Erik Úlehla 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube