29.9.2021
Redakce

Junioři slaví třetí výhru v řadě! O všechny body obrali Jihlavu

Junioři Dynama pokračují v úspěšném tažení a připisují si třetí výhru v řadě hlavně díky povedenému startu, kdy již po 2. minutě vedlo Dynamo 3:0. Dva góly a jednu asistenci si připsal Daniel Herčík, gólem a třemi asistencemi na sebe poukázal Robin Kaplan.

Extraliga juniorů, 8. kolo, středa 29.9.2021, Pardubice, enteria arena

Dynamo Pardubice

Dukla Jihlava

5:1
4:1, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 00:16 Herčík (Kaplan, Formánek), 00:29 Štetka (Paleček, Tvrdík), 01:43 Kaplan (Herčík, Formánek), 19:38 Herčík (Kaplan, Hebek), 58:15 Nedelka (Kaplan, Costa) – 04:13 Nevšímal. Rozhodčí: Pilný – Hájková, Kis. Diváci: 60. Vyloučení: 6:6. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.
Dynamo Pardubice: Borovička – Nedelka, Hebek, Tvrdík, Chabada, Kubíček, Koudelka – Kaplan, Herčík, Formánek, Štetka, Paleček, Costa, Lichtag, Pavlata, Rouha, Pavlík.
Dukla Jihlava: Pulda (Maláč) – Sapík, Vovsík, Šabatka, Zeman, Matějíček, Kerber – Nevšímal, Čermák, Menšík, Bulík, Straka, Jungwirth, Zdarsa, Vyvial, Rauš, Doležal, Báťa.

Komentář

Pardubice vstoupily do první třetiny jako kulový blesk a již po šestnácti sekundách se dokázal po rychlém protiútoku prosadit Daniel Herčík. Zanedlouho potom přidal druhý gól Dynama Pavol Štetka, který dokázal prostřelit brankaře Maláče. Pardubice se třetím gólem neotálely a přidaly ho ve druhé minutě, kdy se prosadil Robin Kaplan po kombinaci na polovině soupeře a střele nad beton Maláče. Na straně hostí došlo následně ke střídání brankařů a mezi tři tyče se postavil Pulda.

Jihlava dokázala v páté minutě snížit z hokejky Jana Nevšímala po chybném vyjetí brankaře Borovičky. Pardubice po většinu času držely hráče Jihlavy v tlaku. Zvýšit vedení se jim ale podařilo až ve 20. minutě a po zpětné přihrávce před branku od Robina Kaplana se nad rameno Puldy dokázal prosadit Daniel Herčík.

Druhou třetinu začala lépe Jihlava, když mohl snížit Straka, který se dostal k nepovedené přihrávce Dynama, jeho střela ale mířila těsně vedle branky Borovičky. Jihlava pokračovala v tlaku a ve 31. minutě musel za Dynamo zachraňovat nádherným zákrokem brankář Borovička, jenž se dokázal přesunout k levé tyči a znemožnit tak gól do prázdné brány. Dynamo se ke konci třetiny dokázalo dostat zpět do hry a ve 35. minutě se o navýšení vedení mohl postarat Koudelka, který se po kombinaci Dynama dostal ke střele, která ale nedokázala proletět přes bránící hráče až k Puldovi. Druhá třetina nám žádný gól nepřinesla, a tak po druhé třetině platil stejný stav 4:1.

Třetí dvacetiminutovka byla oproti předešlým velice vyrovnaná, avšak žádné výrazné šance si týmy až do poloviny třetiny nedokázaly vytvořit. První velká šance přišla v 51. minutě z hokejky Pavlíka, který si však nedokázal zpracovat prudkou přihrávku k tyči jihlavské brány. Jihlava také nezaostala a šest minut před koncem se o snížení snažil Sapík, který se v oslabení pokusil překvapit Borovičku, ten ale zasahovat nemusel, jelikož střela těsně minula branku. O úpravu skóre se postaral v 59. minutě Adam Nedelka, kterému se podařilo po protiútoku a křižné přihrávce Kaplana skórovat do pravého horního rohu Puldovy brány. Dynamo si tak dokázalo udržet doma tři body a zvítězilo nad Jihlavou v poměru 5:1.



Ohlasy po utkání

Jiří Malinský (HC Dynamo Pardubice): „Měli jsme úchvatný start a od toho se odvíjela celá první třetina, byli jsme poměrně hodně na kotouči, měli jsme i nějaké další šance. Druhá třetina byla zklamáním, úplně jsme vypadli z role a každý si tam už asi myslel, že je hotovo. Ve třetí třetině jsme se trochu vrátili zpět k poctivé práci a myslím si, že jsme to zvládli dobře. Pro nás je to další důležité utkání, jelikož Jihlava byla před námi. Takže co si budeme povídat, potřebujeme se dostat do herní pohody, aby jsme ta utkání zvládali."

Zápasy v sezóně

8. kolo, 29. 9. 2021
PCE - JIH
5:1
26. kolo, 19. 12. 2021
JIH - PCE
2:4

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Michal Borovička 60 27 26 1
Obránci G A +/- TM
Adam Nedelka 1 0 0 0
Vojtěch Tvrdík 0 1 1 2
Tomáš Hebek 0 1 3 0
Ondřej Chabada 0 0 2 4
Martin Kubíček 0 0 1 2
Jakub Koudelka 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Daniel Herčík 2 1 2 2
Robin Kaplan 1 3 2 0
Pavol Štetka 1 0 1 0
František Formánek 0 2 3 0
Kale Costa 0 1 -1 0
Adam Paleček 0 1 1 0
Jakub Lichtag 0 0 0 0
Dominik Pavlata 0 0 1 0
Zdeněk Pavlík 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube