Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, BAR9, středa 27.3.1996, Zimní stadion, Pardubice

Dynamo Pardubice

Opava

7:4
3:1, 4:0, 0:3
Branky a nahrávky: 1:10 Lubina (Hejduk), 1:27 Kábrt (Procházka), 2:46 Hejduk (Úlehla), 21:30 Úlehla (Pácal, Hejduk), 25:18 Procházka (Kábrt, Kudrna), 27:54 Procházka (Kudrna), 33:25 Kábrt (Kudrna) – 12:37 Hrubeš (Dostál), 47:30 Pavelek (Lhotský), 49:56 Lhotský (Gřegořek), 53:34 Pavelek. Rozhodčí: T. Svoboda – Vilhelm, Valta. Vyloučení: 4:5 Využití: 1:1. Diváci: 2183. Střely na branku: 44:18. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1, 7:4.
Dynamo Pardubice: Salfický – Píša, Malinský, Brázda, Pácal, Mečiar, Jančařík, od 41. navíc Beránek, Antonín – Kábrt, Kudrna, Procházka – Hejduk, Úlehla, Lubina – Jantovský, Ruszniak, Pospíšil – od 41. navíc Weber, Blažek, Němeček.
Opava: Šlupina – Kališ, Vavrečka, Hrubeš, Frýdl, Galvas, Gřegořek – Bacho, Žurek, Pavelek – Dostál, Bělucha, Lhocký – Kokoř, Římský, Horný (21. Selingr).

Komentář

Hosté přijeli do Pardubic už jako jistý postupující do extraligy a odrazilo se to i v jejich sestavě. Ze základního kádru chybělo deset hráčů a pochopitelně to bylo znát na hře opavského mužstva.

Pardubičtí k potvrzení postupu nutně potřebují body a tak nabídnutou šanci využili. Hrálo se od začátku pod taktovkou domácího celku, kterému hodně pomohly tři branky v rychlém sledu v úvodu zápasu. Domácí ve třetí minutě už vedli 3:0.

Hosté se soustředili především na obranu před Šlupinou častokrát vytvářeli nepropustnou hráz a tím se snažili zastavit rozjeté pardubické mužstvo. Částečně se jim to podařilo, protože domácí se střelecky prosadili až ve druhé třetině.

V závěrečné třetině domácí po šestigólovém náskoku znatelně polevili v obranné činnosti a dovolili soupeři, aby zkorigoval skóre. Vítězství domácích za výkon v úvodních dvou třetinách bylo ale zasloužené, v závěru si však zbytečně pokazili dojem laxním přístupem ke hře. I tak však Opava zaznamenala první prohru v soutěži.

Ohlasy po utkání

Florián Střída (HC Pojišťovna IB Pardubice): „ Jako pozitivum dnešního utkání hodnotím zisk dvou bodů. Dali jsme rychlé tři branky a pak se utkání jen z povinnosti dohrávalo.“

Kamil Konečný (HC Slezan Opava): „Pro nás skončila sezóna už v pondělí a dnes těžko můžeme mužstvo motivovat. Máme ale dost mladých hráčů, kteří dostali příležitost, aby získávali zkušenosti.“