Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, ČF1, pátek 20.3.1998, Zimní stadion Na Lapači

Vsetín

Dynamo Pardubice

7:0
2:0, 3:0, 2:0
Branky a nahrávky: 8. Galkin (Srdínko, Beránek), 9. Dopita (Zubíček), 22. Sršeň (Galkin, Srdínko) 24. Dopita (Tesařík), 30. Dopita (Kapusta, Bělohlav), 49. Dopita (Zubíček), 50. Jaškin (Sršeň, Beránek). Rozhodčí: T. Svoboda – Hejduk, Jonáš. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 4580. Průběh utkání: 7:0. Stav série: 1:0.
Vsetín: Čechmánek – Stavjaňa (21. Divíšek), Veber, Jaškin, Srdínko, Zubíček, Tesařík – Kratěna, Broš, Stantien – Sršeň, Galkin, Beránek – Bělohlav, Dopita, Kapusta.
Dynamo Pardubice: Barta (50. Svoboda) – Pácal, Píša, Malinský, Mudroch, Cypljakov, Pospíšil, od 32. min. navíc Kříž, Hrubeš – Hejduk, Blažek, Jantovský – Procházka, Martinec, Kudrna – Pýcha, Plášek, Kábrt, od 32. min. navíc Paleček, Sýkora, Rozsíval.

Komentář

Hokejisté Vsetína zvítězili v úvodním utkání čtvrtfinále play off nad Pardubicemi vysoko 7:0, a potvrdili tak roli favorita. Hrdinou utkání byl vsetínský útočník Jiří Dopita, který překonal pardubického brankáře Libora Bartu čtyřikrát. Výbornou formu potvrdil i brankář domácích Roman Čechmánek, který již podeváté v této sezóně udržel čisté konto.

Vsetín vykročil do play off velmi rázně a nutno říci, že od prvního hvizdu bylo jasné, kdo dnes bude na ledě pánem. Převážně se hrálo na polovině Pardubických, a ti museli být rádi, že mají za zády Bartu.

Už ve třetí minutě jeho postřeh vyzkoušel Bělohlav, o dvě minuty později od modré Veber a nato postupně i další domácí hráči. Horké chvilky hostům začaly od sedmé minuty, kdy po přihrávce Galkina od modré Srdínko nemohl minout – 1:0. Hosté se ještě nestačili vzpamatovat, když po 30 sekundách připravil navlas stejnou šanci Zubíček Dopitovi a bylo to 2:0.

Ve druhé části Vsetínští pokračovali ve výborném výkonu, přehráli soupeře ve všech směrech a Barta nevěděl, kde mu hlava stojí. Za brankovou smršť, která následovala, však mohou spíše obránci než špatný výkon gólmana. Nejprve se do střelecké listiny zapsal Sršeň, později si Dopita pohrál s pukem u brankoviště a bekhendem zvedl puk pod horní tyčku a zanedlouho svůj gólový zápis zopakoval již potřetí.

Poslední dějství začali hosté v oslabení, ale Čechmánka prověřil Blažek, jemuž přesně přihrál domácí Veber. Jakmile byli Pardubičtí v pěti, zkusil to opět Blažek a po něm ještě Hejduk. Ve výborné pohodě hrající Dopita však udeřil na druhé straně, a když o minutu později překonal Bartu posedmé Jaškin, do branky nastoupil Svoboda. Ten už gól nedostal, nicméně Pardubice si dnes vysokou porážku za nepřesvědčivý výkon zasloužily.

Ohlasy po utkání

Zdislav Tabara (HC Petra Vsetín): „Čekali jsme těsnou obranu, ale od prvních minut se hrálo spíše ve středním pásmu. Po dvou gólech přišlo uvolnění, po kterém jsme už dokázali v útočné fázi soupeře přehrát. O naše vysoké vítězství se zasloužil hlavně Jiří Dopita, autor čtyř branek. Hosté však hráli poněkud ustrašeně a to nám pozici usnadnilo.“

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Musím být stručný. Jsem zklamaný z výkonu, nasazení i bojovnosti. Chtěli jsme hrát agresívně, jenže hned po prvním gólu jsme přestali bojovat a Vsetín vyhrál zcela zaslouženě. Snad budeme mít zítra více sebevědomí. Budeme však muset udělat vážné korektury v sestavě.“

Zápasy v sezóně

3. kolo, 7. 9. 1997
VSE - PCE
3:2
16. kolo, 19. 10. 1997
PCE - VSE
6:1
29. kolo, 30. 11. 1997
VSE - PCE
6:3
42. kolo, 3. 2. 1998
PCE - VSE
6:3
ČF1, 20. 3. 1998
VSE - PCE
7:0
ČF2, 21. 3. 1998
VSE - PCE
5:2
ČF3, 24. 3. 1998
PCE - VSE
3:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube