25.1.2016
David Záruba

Dynamo se doma neprosadilo, Mladé Boleslavi podlehlo 0:5

PARDUBICE — V oslabené sestavě nestačili hokejisté Pardubic v utkání 40. kola na Mladou Boleslav, Středočechům podlehli 0:5. Východočechům se nedařilo v koncovce, nepomohla jim ani šestice přesilových her nebo hra bez brankáře za stavu 0:3 pět minut před koncem třetí třetiny, během které nastřelil Jakub Orsava tyč. Poté Bruslaři udeřili ještě dvakrát…

Tipsport extraliga, 40. kolo, úterý 26.1.2016, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Mladá Boleslav

0:5
0:1, 0:0, 0:4
Branky a nahrávky: 17:10 Klimenta (Musil, Hyka; 5/5), 49:41 Pacovský (Jarůšek, Trončinský; 4/5), 50:32 Urban (Klimenta, Bárta; 5/5), 58:05 Urban (6/5), 58:46 Musil (Lenc; 5/5). Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:6 (0:2, 1:3, 1:1), navíc Kučný (Mladý Boleslav) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Diváci: 7269. Střely na branku: 27:28 (11:7, 10:10, 6:11). Srážky: 11:13. Vhazování: 48:29. Blokované střely: 10:13. Průběh utkání: 0:5. Nejlepší hráči: Tyler Redenbach – David Rittich.
Dynamo Pardubice: Maxwell – Štajnoch, Čáslava, Šeda, Gregorc, Havlík, Ščotka, Bokroš – Orsava, Nahodil, Poulíček – Sýkora, Redenbach, Marcinko – Moučka, Kaut, Voženílek – Krajňák. Trenéři: Peter Draisaitl a Richard Král.
Mladá Boleslav: Rittich – Voráček, Stříteský, Rýgl, Trončinský, Kučný, Ovčačík – Pacovský, Výborný, Klepiš – Lenc, Musil, Hyka – Klimenta, Urban, Bárta – Kubica, Hruška, Jarůšek. Trenéři: František Výborný a Marian Jelínek.

Komentář

Cenné vítězství nad Hradcem zaplatila pardubická sestava zraněními, takže do utkání s Mladou Boleslaví nemohli naskočit Tomášek ani Rapáč. Trenéři Draisaitl s Králem tak točili pouze tři útočné letky.

Boleslav využila chyby k vedoucímu gólu

Výbornou formu z poslední utkání mohl hned na začátku zápasu potvrdit střelec Dynama Petr Sýkora. Ten si najel na zadní tyč, kam mířil Redenbachův oblouček, ovšem ránu z voleje dokázala Rittich s potíži zlikvidovat. Pardubice pak mohly udeřit v přesilovce, ale útočná pětice si nedokázala vytvořit ideální střelecké pozice.

Oba týmy s šancemi v první třetině dost šetřily. Boleslav začala hrozit až kolem desáté minuty, ovšem nebyla daleko od první branky. Lenc nejprve otřel kotouč o konstrukci branky, dvakrát pak před Maxwellem nebezpečně tečoval palbu od modré čáry Jarůšek. Domácí si sice drželi střeleckou převahu, ale gólové šance nepřicházely.

Se stavem nepohnula ani další přesilovka Dynama, ve které se k obávané ráně dostal Sýkora, ovšem Rittich pohotově vytrčil lapačku a kotouč chytil. Skóre se tak poprvé měnilo až v 18. minutě, kdy Musil vyčíhal chybu v pardubické rozehrávce a připravil šanci pro Tomáše Klimentu, který rychlou střelou prostřelil přesunujícího se Maxwella – 0:1.

Vydatný bod k brance nevedl

Trpělivá hra z obou stran pokračovala i po pauze. Ojedinělým náznakem šance byl individuální moment Klepiše, po které musel jít do akce Maxwellův beton. Dynamo následně promarnilo další početní převahu, při které Rittich musel likvidovat pouze přízemní střelu Štajnocha.

Tuhý boj s minimem šancí nezměnila ani hra ve čtyřech na obou stranách. Více prostoru dokázal využít pouze Rýgl a z křídla provětral Maxwella. Na druhé straně vzal krátké přečíslení na sebe Orsava, ale při zakončení nebyl úspěšný.

Vůbec největší šanci druhé části měl ve 38. minutě Redenbach, který se po pěkné kombinaci dostal až za záda beků, jenže jeho úmysl s blafákem do bekhendu Rittich vystihl. Chvíli nato pálil na opačné straně hřiště z kruhu pro vhazování Výborný, domácí brankář sklapl betony včas.

Slepené trefy přihrály výhru hostům

Bruslařský klub mohl svůj náskok navýšit po minutě a půl hry ve třetí třetině. Obránce Trončinský se vydal na útočný výlet a parádně předložil kotouč Lencovi, který však zblízka Maxwella neprostřelil. Téměř z protiútoku se ke střele v solidní pozici dostal Redenbach, ovšem i Rittich ukázal, že dává pozor.

Pardubice postupně přidávaly na důrazu a trávily stále více času v útočném pásmu. Za aktivitu si vysloužily i přesilovou hru, ve které měl další tutovou šanci Redenbach, ovšem ani nadvakrát Ritticha neprostřelil. Svou výhodu následně dostala i Mladá Boleslav a po pár vteřinách pálil kousek nad branku Urban.

Další šanci v přesilové hře už hosté zužitkovali. Dominik Pacovský zůstal sám před Maxwellem a povedeným blafákem zvýšil vedení svého týmu – 0:2. Neuběhlo ani 51 vteřin a Boleslavští se radovali znovu, když samostatný únik proměnil přesnou střelou Tomáš Urban – 0:3.

Slepené góly vzaly pardubickým hráčům elán a jen těžko se draly před Ritticha. Proto už více než pět minut před koncem třetí třetiny odvolali domácí trenéři brankáře a poslali do boje šest hráčů. Tři minuty před koncem mohl vykřesat naději Orsava, ale trefil tyč.

Naopak v 59. minutě vystihl přihrávku domácích Tomáš Urban a dovezl kotouč do prázdné branky – 0:4. V rozháraném závěru pak ujel do brejku ještě Pavel Musil a povedenou kličkou překonal Maxwella popáté – 0:5.

Ohlasy po utkání

Peter Draisaitl (HC Dynamo Pardubice): „Kdybychom na začátku dokázali vstřelit gól, hlavně v přesilovkách jsme měli šance, tak ten zápas mohl vypadat jinak. Poté se postupně vytrácela důvěra ve vítězství, rozpadávala se hra a bylo vidět, proč jsou Pardubice tam, kde jsou. Čeká nás ještě dlouhá cesta. Tomášek nehrál kvůli zranění v obličeji ze zápasu s Hradcem Králové.“

Marian Jelinek (BK Mladá Boleslav): „Připravovali jsme se na zápas s tím, že soupeř má vynikající přesilovky, Myslím, že to byl jeden z klíčových bodů, protože soupeř měl šest přesilovek a nevstřelil ani gól. Celý tým hrál dobře do defenzívy a dokázali jsme proměnit brejky. Výsledek pochopitelně neodpovídá dění na ledě, stav 5:0 sice vypadá dramaticky, ale góly napadaly až v závěru. Nějaké extrémní euforii z výsledku nepodléháme, ale za tři body jsme velmi rádi.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

Přát., 30. 7. 2015
PCE - MBL
4:3sn
Přát., 4. 8. 2015
MBL - PCE
3:6
1. kolo, 11. 9. 2015
MBL - PCE
2:1
14. kolo, 25. 10. 2015
PCE - MBL
5:1
27. kolo, 11. 12. 2015
MBL - PCE
2:4
40. kolo, 26. 1. 2016
PCE - MBL
0:5

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Brandon Maxwell 57 0 23 4
Obránci G A +/- TM
Tomáš Bokroš 0 0 0 0
Petr Čáslava 0 0 0 0
Blaž Gregorc 0 0 0 0
Ladislav Havlík 0 0 0 0
Jan Ščotka 0 0 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0
Martin Štajnoch 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Tomáš Kaut 0 0 0 0
Tomáš Marcinko 0 0 0 0
Jaroslav Moučka 0 0 0 0
Lukáš Nahodil 0 0 0 0
Jakub Orsava 0 0 0 0
Patrik Poulíček 0 0 0 0
Tyler Redenbach 0 0 0 0
Petr Sýkora 0 0 0 0
Daniel Voženílek 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube