28.12.2011
Jan Hrabal

Šňůru výher přetrhla Mladá Boleslav

PARDUBICE — Po šesti vítězných zápasech v řadě poznali hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice hořkost porážky. Východočeši nestačili podruhé v sezoně na domácím ledě Mladé Boleslavi, které podlehli 1:2. Jediný gól domácích vstřelil Vladimír Sičák, přes střeleckou převahu se Pardubice více neprosadily.

Tipsport extraliga, 34. kolo, středa 28.12.2011, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Mladá Boleslav

1:2
0:1, 0:0, 1:1
Branky a nahrávky: 53:32 Sičák – 2:56 Tomas (Podkonický, Žabka), 47:45 Vrbata (Jiránek). Rozhodčí: Homola, Trombík – Jindra, Kis. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 9854. Střely na branku: 28:13. Průběh utkání: 0:2, 1:2. Nejlepší hráči: Vladimír Sičák – Jaroslav Hübl.
Dynamo Pardubice: Koutský – Benák, Kočí, Sičák, Kolář II, Drtina, Borer – Kolář I, Koukal, Starý – Jánský, Kousal, Buchtele – Somík, Zohorna, Šagát – Půhoný, Semorád, Nahodil. Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina.
Mladá Boleslav: Hübl – Hay, Chaloupka, Drábek, Žabka, Čutta, Rýgl – Balaštík, Výborný, Mikulík – Goertzen, Tomas, Podkonický – Jiránek, Vrbata, Demel – Svačina, Hrdel, Lenc. Trenéři: Petr Novák a Vladimír Hiadlovský.

Komentář

Pardubická ČEZ Arena se na souboj s Mladou Boleslaví sympaticky zaplnila, vánoční prázdniny přilákaly k dnešnímu utkání návštěvu 9854 diváků.

Vladimír Sičák si dal vlastní gól

Vstup do zápasu se poradil Mladé Boleslavi na podtrženou jedničku. Středočeši totiž využili hned první z pěti střel, kterou vyslali na Vladislava Koutského v první třetině. Východočeši hned ve 2. minutě špatně střídali, nabídnutou přesilovku využil Roman Tomas. Ten se dostal ke střele od modré, trefil hůl Vladimíra Sičáka a na změnu směru kotouče nestihl domácí gólman zareagovat – 0:1.

Střelec první branky zápasu, obránce Sičák, si pak najel do zajímavé šance, jeho rána šla mimo tři tyče gólmana Hübla. O chvíli později minul puk v nadějné pozici v mezikruží útočník Kolář.

Pardubice pak hrály v početní převaze, když Zbyněk Hrdel hákoval protivníka, tuto nabídku ale nevyužily. Měly šance, to ano, ale vše vyřešila pozorná obrana Mladé Boleslavi.

V závěru úvodního dějství si po Benákově krosčeku zahrála druhou přesilovku opět Mladá Boleslav, jenže po minutě a půl ji uťal Žabkův zákrok na Tomáše Zohornu, který rozhodčí poměrně přísně posoudili jako hákování.

Pardubice trefily dvakrát tyč

Dohrávaná přesilovka nepřinesla veliké nebezpečí pro brankáře Hübla, v následné hře pět na pět byl blízko vyrovnání Jan Buchtele, ale po Kousalově nahrávce ve velké šanci pálil nad Hüblovu branku.

Na začátku druhé třetiny byl pak za držení vyloučen Tomáš Demel, domácí sevřeli hosty v jejich pásmu, ale srovnání se nedočkali. Jedna ze střel Václava Benáka ale olízla tyč!

Mladá Boleslav mohla odpovědět v přesilové hře, za hru vysokou holí pykal právě Robert Kousal. Domácí se však převaze soupeře bez větších obtíží ubránili. Středočeši mohli navýšit své vedení ve 36. minutě, David Výborný ale trefil pouze vyrážečku připraveného brankáře Koutského.

O pár vteřin později se část tribun ČEZ Areny radovala ze srovnání, nahození od obránce Jana Koláře se odrazilo od levé tyče Hüblovy branky. To ostatně potvrdil i videorozhodčí o dvě a půl minuty později.

Mladá Boleslav výhru nepustila

Středočeši se nadále soustředili na zodpovědnou hru zezadu, jakmile měli možnost, tak vyjížděli do rychlých brejků. Ve 44. minutě se do akce rozjel Steven Goertzen, ten se proháčkoval do zakončení, ale to se mu nepovedlo tak, jak si představoval.

Důležitý moment přišel v čase 47:45. David Vrbata se opřel do puku po narážečce s Tomášem Jiránkem a ostrou střelou překonal Vladislava Koutského – 0:2. Mladá Boleslav utekla do dvougólového vedení, které nepustila.

Východočeši zvýšili svou aktivitu, vrhnuli všechny svoje síly do útočení. V 51. minutě byl za hákování vyloučen Tomáš Demel. Pardubice svíraly svého soka v kleštích, ale ten nepovolil. Až o chvíli později se prosadila střela Vladimíra Sičáka od modré – 1:2.

Pardubice pokračovaly v ofenzivním tažení, podnikaly jeden výpad za druhým, ale srovnat nedokázaly. Sedmdesát sekund před koncem odvolaly gólmana, hostující celek ale těsnou výhru ubránil.

Ohlasy po utkání

Pavel Hynek (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Musím ocenit výkon soupeře. Hráli výborně v defenzivě, dobře bruslili a měli nasazení, obětavost. My jsme z těch střeleckých šancí nedokázali vytěžit víc, přetavit je v góly. My jsme netrefili branku, to byly samé mantinely nebo plexiskla a myslím si, že jsme dneska měli na to, abychom po dvou třetinách ještě něco s výsledkem udělali. Ale když netrefíte branku, tak nemůžete dát gól. Dneska pro nás byla branka soupeře začarovaná.“

Petr Novák (BK Mladá Boleslav): „Přijeli jsme s tím, že musíme mít parádní defenzivu a občas překvapit z nějakého rychlého protiútoku, snažit se vytěžit z minima maximum. Nepočítali jsme s tím, že budeme mít nějaký extra tlak. Podařilo se nám eliminovat přesilovky Pardubic a jejich útočnou sílu, která v posledních zápasech byla hodně dobrá. Dávaly hodně gólů, nám se dneska povedlo udržet je na jednom. Máme tři body a jsme za to hodně rádi.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

8. kolo, 4. 10. 2011
PCE - MBL
2:3
21. kolo, 16. 11. 2011
MBL - PCE
3:4
34. kolo, 28. 12. 2011
PCE - MBL
1:2
47. kolo, 5. 2. 2012
MBL - PCE
5:4

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Vladislav Koutský 59 0 11 2
Obránci G A +/- TM
Vladimír Sičák 1 0 1 0
Casey Borer 0 0 1 0
Marek Drtina 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0
Václav Benák 0 0 -1 2
Václav Kočí 0 0 -1 0
Útočníci G A +/- TM
Robert Kousal 0 0 1 2
Jan Buchtele 0 0 1 0
Martin Šagát 0 0 1 0
Jan Semorád 0 0 0 2
Jan Kolář 0 0 0 0
Lukáš Nahodil 0 0 0 0
Jiří Půhoný 0 0 0 0
Radovan Somík 0 0 0 0
Tomáš Zohorna 0 0 0 0
Petr Koukal 0 0 -1 2
Peter Jánský 0 0 -1 0
Jan Starý 0 0 -1 0
HC Dynamo YouTube