10.9.2006
Jan Hrabal

Hlinka nabil Novotnému a Moeller veze tři body!

AKTUALIZOVÁNO O KVALITNÍ FOTOGRAFIE! Tak jednoduché to ale nebylo. HC Moeller doslova vyválčil tři body z ostravské ČEZ Areny. Na počátku druhé třetiny využil přesilovku pět na tři obránce Andrej Novotný po přihrávce od Miroslava Hlinky a Pardubice se dostaly do důležitého vedení. V pardubickém dresu se zaskvěl Ján Lašák, který zlikvidoval několik šancí soupeře. Domácí se bili o remízu až do konce utkání, devět vteřin před koncem utkání ale rozhodla střela Tomáše Rolinka do Pincem opuštěné branky. HC Moeller po týmovém výkonu veze do Pardubic plný počet bodů a Ján Lašák se po bezchybném výkonu může radovat z první vychytané nuly v novém soutěžním ročníku.

O2 extraliga, 2. kolo, neděle 10.9.2006, ČEZ Arena Vítkovice

Vítkovice

Dynamo Pardubice

0:2
0:0, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 20:14 Novotný (Hlinka), 59:51 Rolinek (Sýkora). Rozhodčí: Blecha – Čech, Chytil. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:1. Diváci: 4328. Střely na branku: 31:33. Průběh utkání: 0:2.
Vítkovice: Pinc – Jurečka, Gulaši, Jasečko, Hudec, Kuboš, Dresler, Mocek, Chmelíř – Irgl, Burger, Hubáček – Mikulík, Šimíček, Krenželok – Kropáč, Procházka, Köhler – Tomášek, Káňa, Seman. Trenéři: Miloš Holaň a Mojmír Trličík.
Dynamo Pardubice: Lašák – Havíř, Linhart, Novotný, Snopek, Čáslava, Koma, Šeda – Mrázek, Blažek, Ondřej – Sýkora, Hlinka, Rolinek – Čaloun, Koukal, Kolář – Starý, Tvrdík, Andrašovský. Trenéři: Miloš Říha a Pavel Rohlík.

Komentář

Audio záznam Zápis o utkání Referát ČTK

První třetina branku nepřinesla

Do utkání nastoupily trochu aktivněji hosté. Už v 1. minutě se po levém křídle protáhl Petr Sýkora, ale na Marka Pince v brance Ostravanů si nepřišel. O pár chvil později se málem do šance propracoval Zdeněk Ondřej, ale František Mrázek jej vystavil do postavení mimo hru.

V 5. minutě šel pykat na trestnou lavici Tomáš Linhart za nedovolené bránění, ale Vítkovice ji přes šance Irgla a Köhlera neproměnily. V 7. minutě se situace otočila po vyloučení Bedřicha Köhlera za hákování. Moeller ale vystřelil pouze jednou – Tomášem Linhartem.

V prvním dějství se oba celky přetahovaly o aktivitu, chvilku byli aktivnější hosté, jindy zase domácí Vítkovice. V poslední minutě první třetiny byli nejprve vyloučeni hostující Jurečka a Mikulík. Pak se ještě poprali Šimíček s Kolářem, které za krosček následoval domácí Hudec. Pardubice tak během první přestávky mohly střádat plány na dlouhou převahu proti třem.

Andrej Novotný otevřel skóre

A taktické záměry vyšly. Už po čtrnácti vteřinách se po Hlinkově přihrávce ujala tvrdá střela Andreje Novotného – 0:1.

Domácí hokejisté se snažili vyrovnat, zaktivizovali svoje síly. Ve 25. minutě Petr Čáslava držel Romana Šimíčka, o minutu později se provinil David Havíř hákováním. V těchto momentech, jako ostatně v celém utkání, Východočechy podržel brankář Ján Lašák.

Vítkovice se hnaly do útoku, ale tím nabízely Moelleru možnosti rychlých protiútoků. Třeba ve 35. minutě se až před Marka Pince prodral Dušan Andrašovský, ale skok Jurečky mu zhatil šanci.

Tlak Ostravanů gradoval na konci druhého dějství akcemi první formace, ale v obří šanci promarnil správný čas ke střele opuštěný Zbyněk Irgl.

Tomáš Rolinek se trefil přes celé hřiště

Pardubice se snažily ve třetí třetině zodpovědně bránit hubené vítězství, do šancí se dostávaly po rychlých brejcích. Ve 45. minutě dvakrát tvrdě pálil Petr Sýkora, ale neúspěšně.

Spletité situace musel Moeller řešit v polovině třetí dvacetiminutovky, kdy byly po sobě vyloučeni Tomáš Blažek a Petr Sýkora. S ubráněním dvojnásobného oslabení ale bojovné Pardubice neměly větší problémy. V 53. minutě mohly Vítkovice vyrovnat, když Zbyněk Irgl ujel všem, ale na Jána Lašáka v brance HC Moeller nestačil.

Čím více se blížil konec zápasu, tím mohutněji sílila snaha Vítkovic o vstřelení branky. Pardubice se snažily bránit aktivní hrou a třeba okolo 56. minutě ve čtyřech zamkly domácí borce, kteří hráli v plném počtu!

Vítkovická snaha vyvrcholila hrou bez brankáře v poslední minutě, ale domácí se gólové střely nedočkali. Naopak! Devět vteřin před koncem po asistenci Petra Sýkory trefil prázdnou bránu Tomáš Rolinek.

Pardubičtí tak vydolovali z Ostravy cenné tři body. V úterý se HC Moeller předvede na ledě Kladna. Utkání začíná v 17.30 hodin.

Fotogalerie z utkání

Autorem je Vladimír Škorpík, fotografie jsou chráněny autorským zákonem! Kliknutím na náhled se vám zobrazí fotografie v plné kvalitě.

Ohlasy po utkání

Miloš Holaň (HC Vítkovice): „Dneska jsme začali na čtyři útoky, abychom trochu rozložili síly, protože hlavně první dvě pětky jsou ve velkém zápřahu. Za dva zápasy je jeden gól velmi málo, ale dneska mohu mužstvu těžko něco vytknout. Byl to boj s Lašákem, který podal fantastický výkon. Věřím tomu, že ty góly padat začnou, kluci na to mají. Dneska se to lámalo v přesilových hrách 5 na 3, někdy nám tam trochu toho štěstí chybělo. Musím Pardubicím poblahopřát k vítězství, i když to dělám velice nerad.“

Miloš Říha (HC Moeller Pardubice): „My jsme se zápasu trošku obávali, protože Vítkovice mají velkou sílu v útoku. Mysleli jsme si, že nás obzvláště první lajna může dostat pod velký tlak a proto jsme zvolil spíše obrannou taktiku. V první třetině se nám to příliš nedařilo, ale od druhé se to zlepšilo. Čekali jsem trpělivě na chyby soupeře, možná jsme mohli být v útoku aktivnější, ale co je hlavní, stoprocentně zachytal Ján Lašák. Tomu děkujeme za vítězství, Vítkovice byly několikrát samy před naší brankou, ale Janko si je téměř vychutnal. Musím celé mužstvo pochválit, že to disciplinovaně zvládli, neboť nula z Vítkovic je velký počin.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

2. kolo, 10. 9. 2006
VIT - PCE
0:2
15. kolo, 15. 10. 2006
VIT - PCE
1:3
28. kolo, 28. 11. 2006
PCE - VIT
5:1
41. kolo, 16. 1. 2007
PCE - VIT
7:2

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ján Lašák 60 0 31 0
Obránci G A +/- TM
Andrej Novotný 1 0 0 2
David Havíř 0 0 1 2
Jan Snopek 0 0 1 0
Petr Čáslava 0 0 0 2
Tomáš Linhart 0 0 0 2
Jaroslav Koma 0 0 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Tomáš Rolinek 1 0 1 0
Miroslav Hlinka 0 2 1 2
Petr Sýkora 0 0 1 2
Dušan Andrašovský 0 0 0 2
Tomáš Blažek 0 0 0 2
Jan Kolář 0 0 0 2
Jan Čaloun 0 0 0 0
Petr Koukal 0 0 0 0
František Mrázek 0 0 0 0
Zdeněk Ondřej 0 0 0 0
Jan Starý 0 0 0 0
Michal Tvrdík 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube