Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, 37. kolo, úterý 31.1.1995, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

3:3p
2:0, 0:1, 1:2 – 0:0
Branky: 11. Pospíšil, 15. S. Procházka, 52. Pospíšil – 38. M. Procházka, 53. Patera, 59. M. Procházka. Rozhodčí: Pasker – Dvořák, Křivský. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2490. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3.
Dynamo Pardubice: Salfický – Malinský, Jančařík, Kostka, Říčař, Pácal Mečiar – Zadina, Koudelka, S. Procházka – Hejduk, Kastner, Pospíšil – Jantovský, Sekera, Provazník.
Rytíři Kladno: Chlad – L. Procházka, Kaberle, Kuda, Ančička, Židlický, Štěpánek – Vejvoda, Patera, M. Procházka – Ton, Bláha, Kajer (41. Ruchař) – Mach (41. Burger), Placatka, Čermák.

Komentář

Na pardubickém ledě hrál první s posledním, ale rozdíl v tabulkovém postavení obou mužstev vůbec nebyl znát. V utkání průměrné úrovně se nakonec oba celky rozešly smírně po remíze 3:3.

Střetnutí oba soupeři začali velmi rozpačitě a úroveň měla do ligového průměru hodně daleko. Pardubičtí bez zraněných Šejby, Lubiny, Blažka, Webera a s útočníkem Králem pouze v roli náhradníka jakoby měli respekt z vedoucího celku, který ale své kvality příliš najevo nedával.

Pardubické mužstvo přpevzalo iniciativu a stále častěji začalo prověřovat kladenského brankáře Chlada. Dvoubrankové vedení Pardubických po úvodní třetině ale nebylo vyjádřením jejich převahy, která pokračovala i v podstatné části druhé třetiny.

Teprve v závěrečné pětiminutovce druhé třetiny se kladenské mužstvo vymanilo z tlaku domácích a v 38. minutě snížilo, když domácí obránci nechali příliš volného prostoru Paterově útočné trojce.

Nejzajímavější průběh měla poslední třetina. Kladenský nápor ze závěru druhé třetiny pokračoval, byl podpořen perfektním výkonem jejich brankáře Chlada, který s jistotou kryl nebezpečné střely pardubických útočníků.

V 50. minutě však musel kapitulovat po dělovce Pospíšila při oslabení Pardubic. O minutu později ale hosté znovu snížili.

V 57. minutě měl vyrovnávací gól na holi Martin Procházka, ale pardubický gólman potvrdil kvality. Paterova útočná trojka 40 sekund před koncem trestu pardubického hráče při power play 6:4 zásluhou M. Procházky vyrovnala.

V prodloužení nejprve zlikvidoval superšanci Patery zázračným zákrokem Salfický a pak na druhé straně totéž předvedl kladenský gólman Chlad po dělovce domácího Říčaře. Zajímavostí utkání bylo, že autory všech šesti branek byli hráči, jejichž příjmení začíná písmenem P.

Ohlasy po utkání

Jan Levinský (HC Pardubice): „Problém dnešního zápasu pro nás nebyla první kladenská pětka, ale využívání šancí, které jsme v první polovině zápasu lehce zahazovali, a kdybychom jich polovinu proměnili, bylo ke konci druhé třetiny prakticky po zápasu.“

Zdeněk Müller (HC Kladno): „Vyhráli jsme hlavně zásluhou naší první pětky. Podle průběhu hry to mohlo být rozhodnuto již po druhé třetině. Pro nás je to zisk, pro domácí ztráta.“

Zápasy v sezóně

4. kolo, 27. 9. 1994
KLA - PCE
4:3p
15. kolo, 30. 10. 1994
PCE - KLA
4:4p
26. kolo, 6. 12. 1994
KLA - PCE
7:1
37. kolo, 31. 1. 1995
PCE - KLA
3:3p

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube