Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 23. kolo, úterý 21.11.1995, Zimní stadion Olomouc

Olomouc

Dynamo Pardubice

2:2p
0:1, 1:1, 1:0 – 0:0
Branky: 32. Slavík, 54. Kratěna – 7. Lubina, 32. Koudelka. Rozhodčí: Blažek – Pokorný, Stulák. Vyloučení: 5:4, navíc Antonín (Pardubice) 5 minut a osobní trest do konce utkání. Bez využití. Diváci: 1550. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2.
Olomouc: Blažek – Tejkl, Bakula, Kuntoš, Benýšek, Jaromír Látal, Jiří Látal – Svoboda, Brančík, Slavík – Martinec, Zima, Nohel – Kratěna, Ministr, Tomajko.
Dynamo Pardubice: Biegl – Píša, Jančařík, Beránek, Pácal, Malinský, Těrechov – Hejduk, Kudrna, Lubina – Weber, Kastner, Pospíšil – Němeček, Koudelka, Procházka.

Komentář

V průměrném utkání dokázali domácí překonat obranu Pardubic v čele s výborným brankářem Bieglem pouze dvakrát, a to stačilo jen na remízu. Už ve druhé minutě se před Bieglem objevil Martinec, ale z úhlu neuspěl. Pardubičtí jen nebránili, zaměstnávali Blažka střelami zdálky a v 7. minutě zcela osamocený Lubina zajistil svému mužstvo přesnou střelou vedení.

I ve druhé části byli Pardubičtí důraznější a na Blažka šla řada střel. Kastner, Němeček a Procházka měli dokonce blízko ke gólu. Konečně v půli zápasu střelu Tejkla od modré tečoval Slavík a domácí vyrovnali.

Branka byla ale injekcí pro Pardubice. Tři minuty nato Koudelka objel branku Blažka a ač tísněn Jiřím Látalem, protlačil puk za brankovou čáru.

Ve třetí části se dlouho nic nedělo, až v 10. minutě Antonín hrubě narazil domácího Ministra na mantinel a dostal pět minut a do konce utkání. Za devět vteřin ho následoval za podobný faul Terechov. Domácí však přesilovku pět na tři nevyužili.

Při hře čtyř proti čtyřem vyrovnal prudkou střelou od modré najíždějící Kratěna. Pardubičtí mohli ještě rozhodnout o svém vítězství, ale neproměnili devadesátivteřinovou přesilovku pět na tři. V prodloužení mohli skórovat Lubina a domácí Zima a Kratěna, ale gól nedali.

Ohlasy po utkání

Josef Augusta (HC Olomouc): „První třetina nebyla taková, jak bych si přál, rozehrávali jsme se pomaleji. Za stavu 0:1 jsme se nedokázali prosadit, po vyrovnání jsme opět inkasovali a byla z toho trochu křeč. V poslední třetině jsme zaslouženě vyrovnali na 2:2, v závěru nám chybělo štěstí.“

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Nebylo to špatné utkání, hrálo se s nasazením a rychle, i když byly chyby. Vyhrát mohlo kterékoli mužstvo, s bodem jsem spokojen.“

Zápasy v sezóně

10. kolo, 6. 10. 1995
PCE - OLO
1:2p
23. kolo, 21. 11. 1995
OLO - PCE
2:2p
33. kolo, 12. 1. 1996
PCE - OLO
2:4
34. kolo, 16. 1. 1996
OLO - PCE
1:0

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube