Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 22. kolo, neděle 19.11.1995, Městský zimní stadion Kladno

Rytíři Kladno

Dynamo Pardubice

2:1
0:1, 2:0, 0:0
Branky: 27. Vejvoda, 38. M. Procházka – 18. Lubina. Rozhodčí: Machač – Furmánek, Grochol. Vyloučení: 5:9. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3200. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Rytíři Kladno: Hnilička – Kruliš, Kasík, L. Procházka, Štěpánek, Židlický, Dlouhý – Vejvoda, Patera, M. Procházka – Beránek, Čermák, Tenkrát – Ton (41. Mikolášek), Burger, Ruchař.
Dynamo Pardubice: Biegl – Píša, Jančařík, Beránek, Pácal, Těrechov, Malinský – Hejduk, Kudrna, Lubina – Němeček, Kastner, Pospíšil – Weber, Koudelka, S. Procházka.

Komentář

Prvních deset minut se hrálo oboustranně opatrně, domácí převyšovali hosty pouze v okamžiku, kdy na ledě byla první útočná – Paterova formace.

Kladno mělo šanci skórovat při dvou přesilovkách ale druhá se mu nepovedla vůbec, při ztrátě puku v útočném pásmu ujeli hosté a Lubina v oslabení přesnou střelou do šibenice získal Pardubicím vedení.

Teprve v polovině utkání zavelela první útočná formace ke zteči, akce celého útoku byla ukázková a Vejvoda střelou po ledě pod ležícího brankáře Biegla srovnal skóre. Další šanci měli domácí Burger i Ton, ale stačila jedna chyba hostů a první útočná formace se jako lavina přiřítila do útočného pásma Pardubic a Martin Procházka se nemýlil.

V úvodu třetí třetiny se na ledě začalo jiskřit. Nejprve to byla boxerská vložka domácího Kruliše s pardubickým Kudrnou a s přibývajícím časem vrcholilo i drama. Hostům k vyrovnání zbyla až v poslední minutě power play, nesehráli ji dobře, a tak těsné vítězství Kladna bylo zasloužené.

Ohlasy po utkání

Jan Neliba (HC Poldi Kladno): „Po výpadku proti Českým Budějovicím na domácím ledě jsme rádi, že jsme uhráli úspěšný výsledek. Zásluhou výborného brankáře hostí jsme se do poslední chvíle báli, jak zápas dopadne. Hráči byli velmi zodpovědní a patří jim poděkování.“

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Bylo to kvalitní, dramatické a pro diváky i přitažlivé utkání. Po úvodní třetině jsme bohužel dali více prostoru Paterově formaci, která otočila výsledek utkání. Na ně se prostě musí hrát po celé ploše, v útočném pásmu jsou velice nebezpečí.“

Zápasy v sezóně

9. kolo, 3. 10. 1995
PCE - KLA
3:1
22. kolo, 19. 11. 1995
KLA - PCE
2:1
37. kolo, 26. 1. 1996
PCE - KLA
2:2p
38. kolo, 30. 1. 1996
KLA - PCE
4:4p

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube