Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 10. kolo, pátek 6.10.1995, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Olomouc

1:2p
0:1, 0:0, 1:0 – 0:1
Branky: 45. Hejduk – 1. Eichenmann, 62. Martinec. Rozhodčí: Příhoda – P. Charvát, Pešan. Vyloučení: 4:4, navíc Jančařík (Pardubice) 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 2600. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Dynamo Pardubice: Biegl – Píša, Jančařík, Měsíček, Pácal, Brázda, Antonín (41. Těrechov) – Hejduk, Blažek, Lubina – Jantovský, Kudrna, Pospíšil – Weber, Kastner, Procházka.
Olomouc: Cagaš – Jaromír Látal, Polák, Kuntoš, Bakula, Jiří Látal, Benýšek – Jurík, Eichenmann, Slavík – Martinec, Zima, Nohel – Kratina, Broš, Tomajko.

Komentář

Utkání desátého kola hokejové extraligy mělo na pardubickém ledě dramatický průběh a nakonec skončilo šťastným vítězstvím olomouckých hokejistů.

Začalo pro pardubické hráče i diváky šokem, když po 36 sekundách hry Eichenmann dal vedoucí gól hostí.

Ti byli v úvodní třetině aktivnější, domácí se jen pomalu dostávali do tempa a teprve v závěrečné části třetiny i častěji ohrožovali Cagaše. V 15. minutě zachránila Olomouc od vyrovnání jen tyčka. Ve druhé třetině Pardubice měly herní převahu, ale číselně ji hráči nedokázali vyjádřit.

Největší šanci na vyrovnání měl ve 24. minutě Lubina, ale jeho sólo skončilo jen u pozorného Cagaše, který úspěšně vyřešil i následnou šanci Hejduka. Na druhé straně se vyznamenával Biegl, zejména ve 33. minutě po akci Martince.

Hokej měl ale jen průměrnou úroveň, domácí se snažili o zlikvidování náskoku soupeře, který naopak čekal na chybu domácích. Do třetí třetiny nastoupili pardubičtí s velkým důrazem, mnohem aktivnější hrou a ve 45. minutě jim jejich snaha přinesla vyrovnání z hole Hejduka.

Pardubičtí zrychlili hru a svoji aktivní hrou donutili také soupeře k mnohem kvalitnější hře. Olomoučtí čelili tlaku Pardubic důraznou a někdy až velmi tvrdou hrou, s přibývajícími minutami hokej v Pardubicích gradoval a v 51. minutě po chybné rozehrávce Těrechova mohl rozhodnout utkání Jurík, ale jeho sólo skvělý Biegl kryl.

Ani dramatické závěrečné minuty třetí třetiny nepřinesly změnu skóre, a tak se v Pardubicích letos poprvé prodlužovalo. V prodloužení už po 92 sekundách odchovanec hradeckého hokeje Tomáš Martinec rozhodl, že body z Pardubic putují na Hanou.

Ohlasy po utkání

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Spousta neproměněných šancí, jeden gól, to je strašně málo, a nedá se s tím vyhrávat. V utkání jsme udělali dvě hrubé chyby a ty rozhodly zápas. Střetnutí se vyznačovalo spíš obrannou taktikou.“

Josef Augusta (HC Olomouc): „Myslím, že se nehrál špatný zápas, ale chyběly mu góly. Koncovka na obou stranách nebyla tím nejlepším. V prodloužení jsme poprvé využili to, co jsme chtěli hrát, totiž rychlý protiútok, když jsme dokázali soupeře přečíslit.“

Zápasy v sezóně

10. kolo, 6. 10. 1995
PCE - OLO
1:2p
23. kolo, 21. 11. 1995
OLO - PCE
2:2p
33. kolo, 12. 1. 1996
PCE - OLO
2:4
34. kolo, 16. 1. 1996
OLO - PCE
1:0

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube