Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 9. kolo, úterý 3.10.1995, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

3:1
1:0, 1:0, 1:1
Branky: 4. Blažek, 38. Pospíšil, 60. Blažek – 60. L. Procházka. Rozhodčí: Homola – Sirotek, Valta. Vyloučení: 5:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 2453. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Dynamo Pardubice: Biegl – Píša, Jančařík, Měsíček, Páfl, Brázda, Antonín – Hejduk, Blažek, Lubina – Jantovský, Kudrna, Pospíšil – Weber, Kastner, Procházka.
Rytíři Kladno: Hnilička – L. Procházka, Štěpánek, Kruliš, Kasík, Židlický, Kaberle – Vejvoda, Patera, M. Procházka – Beránek, Zajíc, Kajer – Ton, Slánský, Čermák.

Komentář

Utkání mužstev, která v této sezóně zatím jen vzpomínají na lepší časy, přineslo hokej jen průměrné úrovně. Pardubiční, kteří v minulém kole neuvěřitelným způsobem ztratili tříbrankové vedení v Českých Budějovicích, tentokrát jasně přehráli svého soupeře, který měl v sestavě řadu reprezentantů.

Hned úvodní minuta přinesla šance na obou stranách, ale teprve ve 4. minutě se skóre změnilo zásluhou domácího Blažka. Hosté mu nechali až příliš prostoru před brankou. Pak ale hokej na obou stranách ztrácel na zajímavosti. V nevalném tempu první třetiny vzrušila snad jen šance domácího Kudrny v 17. minutě, kterou skvěle zlikvidoval Hnilička.

Druhou třetinu začali kladenští zvýšeným tlakem, vysunuli obranu až na červenou čáru a vynutili si územní převahu. Ve 26. minutě kryl Biegl sólový nájezd Tona, a to byla největší šance Kladna v úvodních čtyřiceti minutách.

I když se pardubičtí většinu hry bránili, přesto se jim ve 38. minutě podařilo zvýšit vedení. Kladenský brankář Hnilička při početní převaze svého družstva chtěl rozehrávku kotouč svým spoluhráčům, ale trefil najíždějícího útočníka z Pardubic Kudrnu, od kterého se kotouč dostal k Pospíšilovi, a ten pohodlně trefil prázdnou branku.

Závěrečná třetina přinesla přece jen rušnější, a tím i lepší hokej. Hosté s mírnými korekturami v sestavě začali velmi důrazně, ale domácí opláceli stejným dílem. V závěrečné minutě kladenští sáhli k power play a 15 sekund před koncem snížili.

Poslední slovo však měl při stále trvající power–play Kladna domácí útočník Blažek, který tři sekundy před koncem dal konečnou podobu výsledku. Vítězství Pardubic, mimochodem první na domácím ledě, bylo zcela zasloužené.

Ohlasy po utkání

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Do utkání jsme nastupovali s určitými obavami, protože máme málo hráčů, ale musím poděkovat všem, kteří nastoupili, protože po taktické stránce splnili to, co jsme od nich očekávali.“

Jan Neliba (HC Poldi Kladno): „Největším problémem v této sezoně je u našeho mužstva dávat góly. Na jeden gól a ještě při power play nemůžeme vyhrát.“

Zápasy v sezóně

9. kolo, 3. 10. 1995
PCE - KLA
3:1
22. kolo, 19. 11. 1995
KLA - PCE
2:1
37. kolo, 26. 1. 1996
PCE - KLA
2:2p
38. kolo, 30. 1. 1996
KLA - PCE
4:4p

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube