Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 18. kolo, pátek 24.10.1997, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Vítkovice

4:1
2:1, 1:0, 1:0
Branky: 11. Kudrna, 13. Kudrna, 34. Koudelka, 60. Kábrt – 7. Šimíček. Rozhodčí: Minář – Guth, Rittich. Vyloučení: 6:7. Bez využití. Diváci: 8024. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Dynamo Pardubice: Barta – Augusta, Pácal, Kříž, Malinský, Píša, Mudroch – Hejduk, Sýkora, Jantovský – Koudelka, Martinec, Kudrna (50. M. Procházka) – S. Procházka, Plášek, Kábrt.
Vítkovice: Prusek – Škuta, Galvas, Jonák, Jerofejev, Jurečka, Ševeček – Zajonc, Šimíček, Krayzel – Čerbajev, Prokopjev, Moravec – Matějný, Krátoška, Polášek – od 41. navíc Vilášek, Ryšánek, Tomášek.

Komentář

Letošní rekordní návštěva na pardubickém zimním stadionu 8024 diváků viděla porážku dosud vedoucího mužstva tabulky Vítkovic 1:4. Domácí potvrdili stoupající formu a vyhráli už třetí utkání za sebou.

Obě mužstva hned od začátku začala s velkým důrazem a nasazením. Hra měla vysoké tempo a domácí byli vedoucímu týmu soutěže zcela rovnocenným partnerem. Do vedení šli v 7. minutě hosté, kteří zúročili důraz při rychlých útočných akcích. Gól soupeře nezaskočil a v 11. minutě zaslouženě vyrovnali. Ve třinácté nápor domácích přinesl další úspěch. Pardubičtí získali převahu, hosté hrozili domácímu brankáři Bartovi pouze z rychlých brejků.

Ve druhé třetině provedli domácí trenéři korektury v útočných řadách, kde si vyměnili místa Hejduk s Koudelkou. Úroveň utkání v první polovině této třetiny částečně poklesla. Více se dařilo stále domácím, kteří ve 34. minutě získali dvoubrankový náskok. Ve 40. minutě měly Pardubice další dvě šance, ale Hejduk a po něm Kudrna se neprosadili.

Dvoubrankový náskok domácích plně odpovídal poměru sil na ledě. Vítkovičtí se snažili o zvrat výsledku nasazením dalších hráčů do hry v závěrečné třetině, ale domácí zcela kontrolovali vývoj utkání a navíc třináct sekund před koncem potvrdili zasloužené vítězství čtvrtou brankou.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Prvních deset minut byla na naší hře znát absence Blažka, který se po rozbruslení necítil zdravotně v pořádku a pokouší se o něj chřipka. Pak jsme se ale začali prosazovat a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.“

Ladislav Svozil (HC Vítkovice): „Začátek byl trochu vlažný, soupeř z nás měl respekt, ale my jsme toho nevyužili. Pardubičtí mnohem lépe bruslili, my jsme byli prakticky u každého puku o krok později. Z naší strany to byl dnes slabší výkon, ale tím nechci snižovat hru soupeře.“

Zápasy v sezóně

5. kolo, 14. 9. 1997
VIT - PCE
4:3
18. kolo, 24. 10. 1997
PCE - VIT
4:1
31. kolo, 7. 12. 1997
VIT - PCE
7:3
44. kolo, 30. 1. 1998
PCE - VIT
7:0

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube