21.02.2020
Redakce

Zvládli jsme to výborně, chválil tříbodový hrdina Martin Látal

Kladno – Dynamo dovedlo utkání proti Rytířům k vítězství v poměru 5:2. Třemi body za gól a dvě asistence se na zisku důležitých tří bodů podílel Martin Látal. Po zápase byl samozřejmě za tři body rád, přesto mu jako odchovanci Kladna není situace Rytířů lhostejná.

„Myslím, že jsme se na utkání lépe připravili, měli jsme od začátku více šancí. Kladno sice hraje výborně na svém ledě, mají výborný pohyb, ale my jsme se jim v tom vyrovnali a pak jsme je přehráli hokejovostí," řekl pardubický útočník.

Důležitá byla zejména trefa Mikuše, která dodala Dynamu klid na hokejky, neboť se dostalo do vedení o tři branky, což si drželo až do samotného závěru. „My máme problém, když vedeme dva nula, takže i za toho stavu to pro nás nebylo jednoduché. Nakonec jsme dali třetí, čtvrtý a potom pátý gól, pak už jen škoda dvou obdržených, ale to se stane. Hlavně, že se vyhrálo," uvedl Látal, který byl po duelu vyhlášen nejlepším hráčem Pardubic.

„Vlastně my skoro od začátku hrajeme play off zápasy, takže je toho za celou sezonu dost. Blíží se to ke konci, je to vyrovnaný, dotáhli jsme se na ostatní, tak jsme si řekli, že to už dotáhneme do konce. Je to na psychiku náročné, ale tady jsme to zvládli výborně. Zbývá pět zápasů a až potom končí sezona, podle mě se bude hrát až do konce," dodal rychlonohý forvard.