24.10.2022
Redakce

Zaslouženě jsme zápas otočili, říká junior Adam Novotný po skalpu Litvínova

Pardubičtí junioři odehráli v sobotu zápas na domácím ledě s Litvínovem. V tomto utkání se Dynamu podařilo otočit nepříznivý vývoj a vyhrát 5:2. O jednu ze vstřelených branek se postaral Adam Novotný. „Celou dobu jsem věřil, že zápas otočíme," říkal po výhře mladý útočník.

Junioři Dynama v sobotu odehráli zápas na domácím ledě, kde přivítali Litvínov. Nejdříve se v utkání ujali dvoubrankového vedení hosté. Dynamo ale ve druhé třetině otočilo zápas, nejdříve snižoval kapitán Ondřej Chabada a poté vstřelil vyrovnávací branku Adam Novotný. „Z rychlého protiútoku vzešla situace dva na dva, kterou jsme s spoluhráčem vyřešili dvěma přihrávkami mezi sebou a následně mojí střelou do horní části branky," popisuje situaci autor vyrovnávací trefy.

Hráči věřili v obrat i v době, kdy ukazatel skóre hovořil lépe pro soupeře.

„Celou dobu jsem věřil, že zápas otočíme. Hráli jsme doma, kde se hraje vždycky lépe. Po první třetině jsme si řekli pár věcí v kabině, co zlepšit, nabudili jsme se a šli jsme si pro srovnání a následně pro vítězství," říkal po zápase Adam Novotný.

Zápas 16. kola extraligy juniorů přinesl souboj plný nasazení a bojovnosti.

„Utkání bylo ve vysokém tempu, hrálo se poměrně dost do těla. Náš tým nicméně předvedl skvělý týmový výkon, hráli jsme jeden pro druhého a zaslouženě jsme zápas otočili," ocenil Adam Novotný.