04.04.2019
Tisková zpráva Českého hokeje

Zákrok na Nicholase Schause potrestán stopkou na tři utkání

PARDUBICE — Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu HC Dynamo Pardubice zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Jana Stránského na protihráče Nicholase Schause v utkání Piráti Chomutov – HC Dynamo Pardubice v úterý 2. dubna 2019.

Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl veden se značnou prodlevou po odehrání kotouče, pravděpodobně v odvetě za předchozí souboj. Hráč ho vedl na protihráče, který nebyl v držení kotouče, zcela mimo jeho zorný úhel a s jediným cílem ho zasáhnout. Protihráč učinil před střetem obrat a snížil tak těžiště. Přesto, že jeho pohyb byl předvídatelný, neučinil hráč nic, aby následky střetu minimalizoval. Při střetu byl potom protihráč zřetelně zasažen do oblasti hlavy nebo krku.

Předseda disciplinární komise ELH proto uložil hráči Janu Stránskému trest zastavení činnosti na tři soutěžní utkání nepodmíněně a finanční pokutu ve výši 10 % základní měsíční odměny za Pozdní dohrání. Přihlédl přitom k bezohlednému způsobu vedení zákroku mimo souboj o kotouč a zorný úhel protihráče, k tomu, že protihráč v důsledku střetu utkání nedokončil a ke skutečnosti, že hráč Jan Stránský byl v posledních dvou letech disciplinárně trestán.