24.08.2021
Redakce

Vzhůru do Švýcarska! Tři zápasy v obrovském tempu, očekává Richard Král

Hokejisté Dynama Pardubice vyráží do Švýcarska na mezinárodní turnaj, v rámci kterého vypilují poslední taktické věci před startem nového ročníku Tipsport extraligy. Trenér Richard Král těsně před odjezdem promluvil o tom, co od tří zápasů v zemi helvétského kříže očekává.

Pardubičtí hokejisté v pondělí odpoledne absolvovali odpolední trénink, naposledy se pořádně vyspali a v úterý ráno autobusem nabrali směr švýcarské městečko Yverdon-les-Bains, kde se odehrají první dva turnajové zápasy. „Cesta bude náročná dvanáct hodin, ale zvládneme to. Budeme stavět na benzínkách, dáme si pauzu na oběd. Kluci budou ležet přes sedadla nebo na zemi na karimatkách," popisuje útrapy dlouhého cestování kouč Dynama Richard Král.

Již ve středu večer přijde na řadu úvodní duel se švýcarským Bielem, následovat bude německý Krefeld a na závěr přijde střetnutí s domácí Ženevou. „Čekají nás tři kvalitní zápasy v obrovském tempu, rozhodně nám to mnoho ukáže. Chceme hrát v sestavě, která bude následně připravena na start extraligy,“ prozrazuje své plány šéf pardubické střídačky. „Všechny týmy hrají podobný hokej, zaměřujeme se ale jen na naši hru. Samozřejmě kdyby tam bylo něco zásadního, tak na to budeme reagovat. Chceme diktovat tempo,“ plánuje Král.

Před odjezdem do Švýcarska trápily několik hráčů zdravotní obtíže. Doma zůstanou zranění Milan Klouček, Jan Zdráhal a Robert Kousal, šanci ukázat se naopak dostanou hráči z Vrchlabí Michal Pochobradský a Karel Nedbal. Brankářskou dvojici bude s Dominikem Frodlem tvořit Jakub Soukup. „Je to trochu komplikace, ale samozřejmě je lepší, když se kluci dají pořádně do kupy, musí být stoprocentně fit na extraligu. Tento týden budou mít víceméně regeneraci a pokud budou v pohodě, půjdou na led s juniorkou,“ plánuje Richard Král, který ještě doplnil k hráčům, kteří se v pondělí připojili k týmu: „Jede Michal Pochobradský, který s námi byl celou přípravu, takže to tady dobře zná. Dále Karel Nedbal, jenž je náš hráč a aktuálně je na hostování ve Vrchlabí, bude jako sedmý bek.“

Program Dynama na turnaji ve Švýcarsku:
přát., st 25.8.2021 - Yverdon-les-Bains
Biel - Dynamo Pardubice
přát., pá 27.8.2021 - Yverdon-les-Bains
Krefeld - Dynamo Pardubice
přát., so 28.8.2021 - Ženeva
Servette Ženeva - Dynamo Pardubice