23.11.2020
Redakce

Vítězství ukázalo náš charakter, věří po obratu s Třincem Vladimír Svačina

Pardubice s Třincem nikdy nesehrály tak divoký zápas. Třináct branek ve vzájemném utkání těchto dvou celků ještě za 25 let extraligy nebylo k vidění. V nedělním duelu ale bylo vše jinak, Dynamo zvítězilo po neuvěřitelném obratu 7:6 v prodloužení. A velký podíl měl na výhře tříbodový Vladimír Svačina. „Máme na čem stavět, ale stále nás čeká spousta práce,“ řekl po utkání.

Na pozápasové tiskové konferenci byl viditelně v dobrém rozpoložení, byla na něm vidět velká úleva. Vladimír Svačina přispěl k výhře dvěma brankami a právě on srovnával v poslední minutě při hře bez brankáře na 6:6. Bláznivý duel tak poslal 29 vteřin před koncem do prodloužení.

„Sehráli jsme dobré utkání, i když to bylo divoké na obě strany. Dostali jsme poměrně smolné branky. Po druhé třetině jsme cítili, že to není ztracené, i když jsme prohrávali o tři branky. Věděli jsme, že s výsledkem se dá ještě něco udělat,“ řekl Svačina k průběhu zápasu.

S Třincem totiž Dynamo prakticky celý zápas prohrávalo. Nejprve 1:3, posléze 2:5 i 3:6. Hráči se ale nevzdali a ve třetí třetině Třinec zaskočili. „Vítězství ukázalo náš charakter. Jsme za to vděční, takhle otočený zápas nám do budoucna může velmi pomoci,“ myslí si Svačina, který u Ocelářů tři sezony působil.

Výměna trenérů tedy přinesla očekávaný efekt. Dynamo, které do té doby střílelo jen 1,6 branek na zápas, najednou dokázalo srazit Třinec sedmi přesnými zásahy. Svačina hledal důvody například ve změně herního systému: „Někdy to tam napadá, jindy zase ne. Měli jsme trochu jiné pokyny než dříve, cílem bylo, abychom se udrželi víc na puku. Také se pozměnila sestava, což bylo určitě oživením.“

Realizační tým složený z úspěšných hráčů Krále, Sýkory, Havíře a Rolinka tedy díky zlepšené produktivitě zapsal také první úspěch na lavičce. Jak výměnu trenérů vnímala kabina?

„Byli jsme v očekávání, čekali na rozhodnutí o nových trenérech. Nakonec zvítězila tahle varianta. Vím, že všichni jsou legendami pardubického hokeje a mohou nás toho hodně naučit. Záleží jen na nás, abychom naslouchali a jejich slova si vzali k srdci,“ uvedl Vladimír Svačina.

Třiatřicetiletý útočník zároveň krotí nadšení z těsné výhry nad dosud neporaženým mužstvem ze Slezska. „Hráli jsme s nimi nahoru-dolů a po dvou třetinách nám do branky napadalo šest gólů. Takže to nebylo to pravé ořechové. Musíme umět rozlišit, kdy takový hokej hrát jde, a kdy ne,“ podotkl Svačina a dodal: „Je na čem stavět, ale taky je před námi hromada práce.“