30.01.2021
Redakce

Vítej zpátky, Tomáši! Zohorna se z KHL vrací do Pardubic

​Hokejový útočník Tomáš Zohorna ukončil předčasně své působení v KHL v celku Amuru Chabarovsk a připojí se k týmu pardubického Dynama, aby nám pomohl v nejdůležitější fázi sezony, kterým je blížící se play-off.

Třiatřicetiletý rodák z Havlíčkova Brodu se do Pardubic vrací po šesti sezonách v KHL, kde hájil barvy celku Amur Chabarovsk a jehož byl dokonce kapitánem. Za Amur letos zaznamenal v 37 utkáních 21 bodů, v Dynamu bude působit minimálně do konce této sezony.

„Návrat Tomáše je pro nás obrovským posílením před závěrem sezóny. Jeho rozhodnutí vrátit se do Čech nám přihrálo možnost získat pro náš tým velice zkušeného reprezentanta, který při svém působení v zahraničí vyzrál v komplexního hokejistu. V české extralize působí jen velmi málo podobných hokejistů. Díky jeho angažování mohou být naše ambice ještě vyšší,“ řekl k návratu důrazného útočníka sportovní ředitel Dynama Pardubice Dušan Salfický.

Tomáš Zohorna má ve své sbírce dva české tituly s Dynamem (2010, 2012). V KHL v šesti ročnících nastoupil do 312 utkání a připsal si 163 bodů. V průběhu let se stal také důležitým hráčem české reprezentace, objevil se na třech mistrovstvích světa a jednou na olympijských hrách.