06.02.2023
Redakce

V Dynamu pokračuje dalších pět hráčů!

Dynamo nadále buduje kádr na příští sezónu. Také v dalším ročníku tak budou v pardubickém dresu nastupovat útočníci Robert Říčka, Matej Paulovič, David Cienciala, Tomáš Urban a obránce Ondřej Vála. Klub na všech pět hráčů uplatnil jednoletou opci.

Robert Říčka a David Cienciala přišli do Dynama shodně před loňskou sezónou a ihned se z nich stali klíčový hráči týmu. Třiatřicetiletý Říčka zapsal v minulém ročníku hned 31 branek a 21 asistencí, díky čemuž se stal neproduktivnějším hráčem týmu a zároveň druhým nejlepším střelcem celé extraligy. Letos pak přidal zkušený útočník dalších 11 gólů a stejný počet asistencí.

David Cienciala se naopak pasoval do role jednoho z nejlepších extraligových nahrávačů. V loňské sezóně zapsal hned 32 úspěšných asistencí a přidal 13 branek. V letošní sezóně se po příchodu Tomáše Hyky a Lukáše Sedláka stal stabilním členem úspěšného prvního útoku Východočechů.

Dobré výkony vysloužili prodloužení smlouvy také Mateji Paulovičovi. Slovenský útočník přišel do Pardubic během sezóny 2019/2020 z konkurenčního Hradce Králové a v dresu Dynama stihl vstřelit už 30 branek a zapsat 54 úspěšných gólových nahrávek.

„Robert, David a Matej jsou hráči, kolem kterých stavíme tým s dlouhodobým výhledem. Od té doby, co do Dynama přišli, tak dobře zapadli a řadí se ke stabilním členům našeho kádru. Tým nám dobře funguje a nechceme ho nějak výrazně měnit. Proto jsme na hráče uplatnili opci.

Dynamo si pojistilo také čtyřiadvacetiletého Ondřeje Válu a o dva roky mladšího útočníka Tomáše Urbana. „Ondra se stal stabilním členem týmu a řekl si i o národní tým. Tomáš se zatím rozvíjí v B týmu, kde si vede výborně. Oba jsou velkým příslibem do budoucna," řekl Dušan Salfický.

Ondřej Vála je pardubickým odchovancem, který si postupně vybudoval stabilní místo v pardubickém kádru. Od sezóny 2015/2016 sbíral zkušenosti za mořem, kde nejprve působil v juniorské WHL a následně se přesunul na farmu Dallasu Stars, kde 194 centimetrů vysoký obránce působil až do roku 2020, kdy se rozhodl pro návrat do mateřských Pardubic. V minulém týdnu si navíc po dobrých výkonech vysloužil premiérovou pozvánku do české reprezentace.

Dvacetiletý útočník Tomáš Urban oblékl poprvé pardubický dres v minulé sezóně. Celkem už zapsal 42 extraligových startů a 28 zápasů přidal v letošní sezóně v dresu B týmu, kde nasbíral 17 bodů za 7 vstřelených branek a 10 asistencí.