29.04.2022
Redakce

V Dynamu nebude v nové sezoně pokračovat devět hráčů

Pardubice budují kádr na nový extraligový ročník, nedílnou součástí jsou tak i odchody. Z obranných řad končí v Dynamu Juraj Mikuš, Dennis Robertson, Jurij Sergijenko a Matt Petgrave. Z útočníků pak Anthony Camara, Ondřej Roman, Lukáš Anděl, Marek Hecl a Igor Švyrjov. Z širšího kádru dále nebudou pokračovat brankář Oliver Štěpánek, obránce Jan Oliva, útočníci Denis Kusý a Michal Pochobradský.

Pardubice opouští po čtyřech letech Juraj Mikuš, za Dynamo odehrál 215 zápasů s bilancí 20 gólů, 60 asistencí a 26 plusových bodů v hodnocení plus/minus, od ledna byl také asistentem kapitána. „Pro další sezonu jsme udělali nějaké změny a samozřejmě k příchodům patří i odchody. Jedním z těch největších je dohoda na ukončení spolupráce s Jurou Mikušem. Chtěl bych mu poděkovat za strávené roky v Pardubicích a práci, kterou pro náš klub odvedl,“ vyjádřil se Dušan Salfický k odchodu zkušeného zadáka.

V obraně Dynama nebude také působit Kanaďan Dennis Robertson, spolu s ním dvojice obránců, které dorazila v samotném závěru přestupního období – Matt Petgrave a Jurij Sergijenko. „Dennis Robertson předváděl skvělé výkony, v závěru sezony ho bohužel přibrzdilo zranění. Rozhodli jsme se však angažovat jiné obránce a pro Dennise by nebylo v základní sestavě místo,“ okomentoval odchod třicetiletého zadáka, jenž v pardubickém dresu posbíral třináct kanadských bodů.

Dynamo se po dvou sezonách rozloučilo s čtyřiadvacetiletým útočníkem Lukášem Andělem, ten odehrál za Dynamo 90 utkání, v nichž získal 22 kanadských bodů. Pokračovat nebude ani stejně starý slovenský forvard Marek Hecl, jenž si za 41 zápasů připsal 13 kanadských bodů, a lednová posila Igor Švyrjov. „Lukáš u nás byl na hostování z Jihlavy a myslím, že předváděl výkony, které jsme si od něj představovali. Nicméně s ambicemi, které máme do dalších let, by se čím dál tím méně prosazoval do základní sestavy. Pro jeho další růst a rozvoj bude lepší, když bude působit někde, kde si více zahraje. Marek Hecl je podobný případ, nepředváděl špatné výkony, ale přibrzdilo ho několik zranění a nemocí. Za oba hráče bychom museli doplácet tabulky, rozhodli jsme se, že touto cestou nepůjdeme a dáme raději prostor našim mladým odchovancům,“ vysvětluje Salfický.

Pardubický klub se také rozhodl ukončit smlouvy s útočníky Anthonym Camarou a Ondřejem Romanem.

„Z hráčů, kteří působili převážně ve Vrchlabí, jsme se rozhodli, že u nás nebude pokračovat brankář Oliver Štěpánek. Neprodloužíme kontrakt také s obráncem Honzou Olivou a útočníky Michalem Pochobradským a Denisem Kusým, jenž bohužel v posledních sezonách doplatil na častá zranění. Nicméně věřím, že je to pořád skvělý hokejista a pokud se mu nepovede sehnat si angažmá v klubu, kde by hrál stabilně, tak k nám do organizace má samozřejmě dveře otevřené a za dané situace by určitě působil ve Vrchlabí. Nyní jsme mu ale dali prostor, aby si sehnal angažmá i například někde v extralize,“ okomentoval konec hokejistů, kteří v uplynulé sezoně působili převážně v partnerském klubu z Vrchlabí, Dušan Salfický.

„Chtěl bych klukům poděkovat, jak se v Pardubicích prezentovali, a popřát všem v další kariéře hodně štěstí,“ říká na závěr sportovní ředitel.