30.11.2022
Redakce

Útočné řady B týmu posílí Tomáš Vildumetz

Pardubický B-tým získal posilu do ofenzívy! Na východ Čech přichází z Poruby útočník Tomáš Vildumetz, který měl v minulém ročníku Chance ligy průměr bodu na zápas. Nová akvizice Dynama má zkušenosti jak z extraligy, tak Chance ligy a v mládeži hrála také za národní tým. Na východ Čech přichází Vildumetz na hostování do 19. ledna s možností prodloužení do konce sezóny.

Tomáš Vildumetz je odchovancem Karlových Varů, v mládežnických kategoriích oblékal ale také dres pražské Slavie a po jednoroční štaci ve švédské juniorské soutěži působil v Kladně. Za Rytíře také naskočil do seniorského hokeje, následně se vrátil na západ Čech do svého mateřského klubu, za Energii odehrál v Tipsport extralize 34 utkání. Nejvíce zkušeností má ale z Chance ligy, v této sezoně by měl dosáhnout na metu 200 odehraných utkání v druhé nejvyšší soutěži.

Nyní Tomáš Vildumetz přichází pomoci pardubické rezervě, která je zatím v tabulce druhé nejvyšší soutěže poslední. V dresu Poruby si proti Dynamu B dvakrát zahrál, takže ví, co týmu chybí.

„Myslím si, že tým trápí produktivita, potřebuje dávat více gólů. Kluci ale hodně bruslí a hrají nepříjemně proti všem soupeřům. Myslím, že je otázka času, než se to otočí,“ říká nová akvizice B-týmu.

V loňské sezoně Chance ligy, kdy hájil barvy Šumperku, si připsal v průměru bod na zápas. S produktivitou by měl pomoci i v Pardubicích.

„Určitě to po mně trenéři budou chtít. S tím jsem sem šel, abych klukům pomohl jak v přesilovce, tak nějakými body. Potřebujeme hlavně vyhrávat a je jedno, jestli to bude na jeden nebo dva góly. Musíme se zvednout,“ velí Tomáš Vildumetz

Do Dynama přichází na hostování do 19. 1. 2023 s možností prodloužení do konce sezóny.