29.06.2021
Redakce

Tvoříme charakter mužstva, budujeme tým pro budoucnost, říká Petr Dědek

Úterý 29. června patřilo oficiální tiskové konferenci HC Dynamo Pardubice. Petr Dědek, Dušan Salfický a Richard Král na ní představili novou posilu, Adama Musila. Mluvili také o přípravě na novou sezónu nebo o skládání kádru.

O pomoci od fanoušků

Dynamo se vždy mohlo těšit velké podpory oddaných fanoušků a ti klubu výrazně pomohli i v těžkém období, zapříčiněném pandemií koronaviru. „Mám velkou radost, že hodně našich příznivců pomohlo klubu, když se vzdali náhrad za pernamentky. Patří jim za to velké díky, moc si vážíme jejich podpory," poděkoval fanouškům Petr Dědek a doplnil, že se jednalo o 80% všech permanentkářů.

O skládání kádru

Na tiskové konferenci Dynamo představilo další z posil. Novým členem kádru se stal 192 centimetrů vysoký útočník Adam Musil. „První dojmy z Pardubic jsou skvělé, klub má velkou historii, skvělé fanoušky i ambice. Právě týmové cíle mě nejvíce přesvědčily. Navíc tady taťka vyrůstal, Pardubice mu do života i kariéry hodně daly. Takže pro mě je velmi zajímavé být teď součástí stejného klubu, jako kdysi on," podělil se o své pocity Musil, který v Dynamu podepsal smlouvu na tři roky.

Novou posilu si pochvaloval i Richard Král: „Je super, že Adam může hrát na centru i na křídle. Je to důrazný hokejista, nebojí se jít před bránu, umí i skvěle bránit a má výbornou poziční hru. Jde o komplexního hráče, kterého můžeme využít v podstatě jakkoli."

V týmu naopak nebude pokračovat Tomáš Zohorna, jak potvrdil Petr Dědek. Podle jeho slov se i tak tvoří v Pardubicích kvalitní tým: „Byli jsme v kontaktu s Tomášem Zohornou a Lukášem Radilem, oba se ale rozhodli pokračovat v zahraničí. Volná místa v útoku už pro ně nedržíme, myslím, že momentální kádr je velmi kvalitní. To, co zde bylo dřív, že se zde točily desítky hráčů, už skončilo. Tvoříme charakter mužstva, budujeme tým pro budoucnost a vybíráme hráče už v průběhu sezóny i podle toho, jací jsou jako lidé. Posily, jako Říčka, Cienciala a Frodl měly podepsáno už v prosinci minulé sezony."

A co další posily? „Hráči na trhu ještě jsou, ale ne tací, kteří by se nám hodili. Nepasují do naší strategie. Ale budeme čekat, jestli se třeba nějaký hráč nevrátí z NHL. Máme totiž vytipovaný okruh hráčů, kteří do budoucna přicházejí v úvahu, projevili zájem a chtějí tady hrát. Bavíme se například s odchovancem Tomášem Noskem a ve chvíli, kdy mu skončí smlouva, o něj budeme mít zájem," uvedl Petr Dědek.

O přípravě na novou sezónu

„Na začátku května jsme vstoupili do osmitýdenní přípravy, která byla zakončena soustředěním. Kluci si teď odpočinou a v červenci se začnou připravovat na ledě," prozradil Dušan Salfický. Hráčům už zbývá dokončit pouze výstupní fyzické testy a po krátkém odpočinku se sejdou na ledě 19. července.

Tým už zná také soupeře pro přípravná utkání. To první je naplánované na 3. srpna, kdy se Dynamo vydá do Ostravy, kde utkáním proti Vítkovicím zahájí Letní hokejové hry, turnaj, kde se pardubičtí utkají kromě Vítkovic také s Olomoucí. Nejen o Letních hokejových hrách hovořil Dušan Salfický: „Dříve jsme pořádali Memoriál Zbyňka Kusého. Letos jsme se rozhodli pro změnu a po vzoru CHL se utkáme každý s každým, jednou venku a jednou doma. Vyzveme tedy Olomouc a Vítkovice. Máme ale přípravné zápasy také se Spartou a Libercem. S trenéry jsme se shodli, že v létě chceme mít méně utkání než loni, ale více kvalitních."

Následovat bude kvalitně obsazený turnaj ve Švýcarsku, kde už by, podle slov Richarda Krále, mělo hrát Dynamo víceméně v totožné sestavě, s jakou vstoupí do extraligy. Následnou pauzu před začátkem nového ročníku Tipsport extraligy ještě vyplní přípravné utkání ve Vrchlabí, které se odehraje 3. září.