19.01.2023
Redakce

Třetí derby v sezóně je tu! Enteria arena hlásí vyprodáno

Dynamo se po třech venkovních zápasech v řadě vrací na domácí led. A to hned proti tomu největšímu soupeři. Do enteria areny přijede v pátek 20.1. Hradec Králové. Třetí derby v sezóně má úvodní buly naplánováno na 18:00.

39. kolo: HC Dynamo Pardubice – Mountfield HK - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Dynamo vyhrálo sedm z posledních osmi zápasů a na čele extraligy má už čtyřbodový náskok.
  • Se ziskem 1046 bodů vedou Pardubické také tabulku Radegast indexu. Hradec je v této statistice na předposledním třináctém místě.
  • Mountfield je druhým nejtrestanějším týmem extraligy. Dynamu v tomto ohledu patří šesté místo.

Z kabiny Dynama

Sérii tří venkovních utkání v řadě zakončilo Dynamo na ledě posledního Kladna. Po těsných výhrách nad Libercem a Litvínovem si poradilo také s družinou Jaromíra Jágra a po zásluze si z Kladna odvezlo všechny tři body. Svěřenci trenéra Radima Rulíka ovládli hlavně druhou třetinu, ve které vstřelili tři branky a odskočili Rytířům do dvoubrankového vedení. To ještě pojistil v závěrečné periodě čtvrtou brankou Matej Paulovič.

„My jsme do zápasu nevstoupili dobře. První třetina byla z naší strany hodně profesorská a zaslouženě jsme byli potrestaní. Vyříkali jsme si to v kabině, přidali jsme a jsme samozřejmě rádi, že jsme to skóre otočili," komentoval utkání hlavní trenér Radim Rulík.

Nyní čeká Pardubice třetí východočeské derby v sezóně. Poprvé v kariéře však zažije atmosféru duelu Dynama s Mountfieldem Lukáš Sedlák. „Těším se na to. Slyšel jsem o tom hodně věcí, hlavně se těším na tu atmosféru. Myslím si, že fanoušci nás poženou," očekává devětadvacetiletý útočník.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Bučko, Kolář, Vála – Cienciala, Sedlák, Hyka – Štetka, Zohorna, Radil – Paulovič, Poulíček, Zeman – Herčík, A. Musil, Vondráček.

Aktuálně od soupeře

Hradci Králové získal po 37 odehraných zápasech získal 54 bodů, což stačí na osmé místo v tabulce. Poslední čtyři zápasy Mountfieldu došly až do nastaveného času. Nejprve Hradec porazil Olomouc a Liberec, následně však padl s Mladou Boleslaví a naposledy i ve vyrovnaném zápase se Spartou, která utkání rozhodla téměř po čtyřech minutách prodloužení trefou do odkryté hradecké branky.

„Hlavně ve druhé třetině jsme měli výborný pohyb, ale dostávali jsme strašně málo střel do ohně. Sparta je dobře blokovala a my jsme nenašli cestu, jak dostat puk do brány. Kluci si ale zaslouží pochvalu za nasazení, protože i za stavu 2:3 se nevzdali a hrabali," chválil své svěřence po posledním utkání trenér Petr Svoboda.

Hvězda v týmu soupeře:

Oliver Okuliar. Dvaadvacetiletý útočník přišel do Hradce Králové před letošní sezónou z finského týmu SaiPa a ihned se zařadil k tahounům svého týmu. Po 32 odehraných zápasech má na kontě jedenáct branek a stejný počet asistencí. Okuliarovi se povedl hlavně závěr loňského kalendářního roku. V prosinci zaznamenal pět gólů a šest asistencí, na základě čeho byl vyhlášen nejlepším hráčem měsíce.

Sestava Hradce Králové z minulého utkání:

J. Růžička – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandič, F. Pavlík, Marcel – Eberle, Cingel, Kevin Klíma – Perret, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Lev, Novák – Pilař, Štohanzl, Lang.

Hráli v týmu soupeře

KLUBHRÁČI
HC Dynamo Pardubice
Matej Paulovič
Mountfield HKJordann Perret