20.07.2022
Dominik Dubovči

Tomáš Rolinek o prvoligovém B-týmu: Jak bude vypadat soupiska?

Loni ještě působil ve funkci manažera u pardubického extraligového mužstva, v červnu dostal Tomáš Rolinek na starost B-tým Dynama, který bude hrát první ligu v Chrudimi. Tvorba nového týmu, technické záležitosti, komunikace s hráči a trenéry, ale taky nové plány, posily a kabina. Tak vypadá léto pardubické legendy.

Před měsícem jste se stal šéfem pardubického béčka a teď máte spoustu práce. Zvládáte zatím ten vysoký zápřah?
Pozice sportovního manažera je pro mě úplně něčím novým. Mám obrovskou zodpovědnost a taky ta informace o první lize v Chrudimi přišla dost rychle, takže máme co dělat, abychom před novou sezonou všechno stihli. Pracujeme na tom, realizační tým máme hotový, hráče máme podepsané. Kluci už se těší, až naskočí na led – 25. července se scházíme na prvním tréninku v Pardubicích.

Skládáte úplně nový tým, jak vás taková práce baví?
Není to jen o tom. Ale jsem spokojený, samozřejmě mám sice málo času, protože je potřeba zařídit hrozně moc věcí. Není to jen skladba týmu, řeší se i hodně záležitostí okolo. Budeme hrát v Chrudimi, kde jsme vlastně nový tým v cizím prostředí, takže tam vzájemně nastavujeme podmínky. Chrudim jsme si vybrali i kvůli tomu, že chceme propagovat hokej v Pardubickém kraji, kde se dosud hrála jen extraliga. Prvoligový nebo druholigový tým tady nebyl ani jeden, takže i tohle byl náš záměr.

Fanoušky teď nejvíc zajímá složení kádru. Nějaké posily už Dynamo oznámilo, plán je asi jasný – zkušené jádro doplněné o mladší hráče. Můžete prozradit víc?
Dlouhodobá myšlenka je dávat šance pardubickým hokejistům s potenciálem pro A-tým. Letos to máme poskládané tak, že 95 procent mužstva tvoří Pardubáci. Největšími jmény jsou Honza Zdráhal, Karel Nedbal a Marek Drtina v obraně. V útoku pak Daniel Rákos a Tomáš Kaut. Vedle nich chceme mít prostor pro mladé hráče, aby se obehrávali, aby si zvykali na dospělý hokej. Ne všichni hned zvládnou přechod do A-týmu, takže jim chceme dát prostor pro rozvoj. A pokud se cokoli stane v áčku, ať už zranění nebo pokles formy, tak aby byli kluci připravení plnohodnotně naskočit do extraligy.

B-tým čeká několik přípravných utkání, jaký tedy máte program po nástupu na led?
První týden máme trochu volnější, ve večerních hodinách budeme trénovat v pardubické enteria areně. Od prvního srpna pak nastupujeme v Chrudimi, kde budeme až tři týdny trénovat dvoufázově tak, abychom nabrali kondici na novou sezonu. Čekají nás tam dvě domácí utkání, největším tahákem pro fanoušky pak určitě bude přátelský zápas s prvním týmem Dynama.

V Chrudimi ještě probíhají stavební úpravy. Co všechno je tam v procesu?
Přišli jsme jako nový tým, ale na chrudimském stadionu není tolik prostoru, takže kabiny neodpovídaly profesionálnímu zázemí, které bychom tam chtěli mít. I díky HC Chrudim a Sportovním areálům města Chrudim teď probíhá rekonstrukce, aby se tam kluci cítili komfortně a měli dobré podmínky pro profesionální hokej. Touhle cestou bych chtěl ještě Chrudimi poděkovat.


Předpokládaná sestava B-týmu:

Brankář: Nečas Vojtěch.

Obránci: Drtina Marek, Kaštánek Vít, Kubíček Martin, Nedbal Karel, Oliva Jan, Zdráhal Jan.

Útočníci: Lichtag Jakub, Kadlec Martin, Kaplan Robin, Kaut Tomáš, Machač Michal, Pochobradský Michal, Půhoný Jiří, Rákos Daniel, Rohlík Miroslav, Rouha Michal, Zeman Tomáš.


Přípravné zápasy B-týmu:

Datum

Čas

Soupeř

Místo

11. srpna

SKLH Žďár nad Sázavou

Zimní stadion Chrudim

18. srpna

SC Marimex Kolín

Zimní stadion Kolín

23. srpna

HC Stadion Vrchlabí

Zimní stadion Chrudim

25. srpna

LHK Jestřábi Prostějov

Zimní stadion Prostějov

30. srpna

HC Benátky nad Jizerou

Zimní stadion Benátky nad Jizerou

6. září

HC Slavia Praha

Zimní stadion Eden

8. září

18:00

HC Dynamo Pardubice A

Zimní stadion Chrudim