13.05.2020
Redakce

Tomáš Rolinek: Chuť hrát je obrovská, záleží ale na zdraví

Dlouholetý pardubický kapitán Tomáš Rolinek je v současnosti na rozcestí. Chuť znovu zavázat tkaničky na bruslích, vzít si hokejku do ruky a vyjet se spoluhráči na led je obrovská. Jenže do cesty se mu postavilo zdraví. „Chci hrát, cítím i zájem Dynama. Teď se ale všechno odvíjí od mého zdravotního stavu,“ řekl Tomáš Rolinek pro náš web.

Velký otazník zatím visí nad pokračováním profesionální kariéry extraligového i světového mistra Tomáše Rolinka. Chuť hrát ho neopouští, záleží však na jeho zdraví. „Chtěl bych strašně moc hrát dál a pokračovat v kariéře. Čeká mě vyšetření u doktora Vavroně v Rakousku. Pak se uvidí, jak to bude. Platí, že nastoupit chci a cítím i zájem klubu. V tuto chvíli ale nejsem dostatečně v pořádku, abych mohl nastoupit do další sezony,“ řekl zkušený forvard webu Dynama.

Tomáš Rolinek patří k místním patriotům. V Pardubickém A-týmu dostal rodák ze Žďáru nad Sázavou první šanci už v ročníku 1998-1999. „Tomáš patří mezi největší srdcaře tohoto klubu. Kvůli jeho přístupu a morálním vlastnostem bychom byli rádi, kdyby pokračoval. Jsme s ním v kontaktu a celou situaci společně řešíme. Nicméně o jeho dalším angažmá rozhodne jeho zdravotní stav, který Tomáš momentálně řeší,“ vyjádřil se člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Koronavirovou krizi netrávil Tomáš Rolinek pouze regenerací a čekáním na vyšetření. Byl s rodinou a čas si krátil prací zahradě. „Na rodinu je čas pořád, v tom se podle mě nic nezměnilo. Spíš jsem se věnoval zahradě a chalupě, abych se nějak zabavil. Člověk dělal spoustu věcí, které by normálně nedělal. Naučil jsem se mnoho manuálních prací. Od té doby jsem šikovnější,“ uzavřel Tomáš Rolinek.