11.04.2022
Redakce

TOP momenty sezony: Prosincová šňůra

Začátek uplynulé sezony byl pro Dynamo proměnlivý. Pardubičtí hráči dokázali nanejvýš ovládnout tři zápasy v řadě, to se však změnilo v prosinci, kdy Pardubice zažily šest výher v řadě. V této sérii vítězství nejvíce zazářil kanadský útočník Anthony Camara, který si připsal pět gólů. Stejnou šňůru výher se Dynamu podařilo zopakovat také v lednu.

Dynamo ze začátku sezony zažívalo různé výsledky, ale v prosinci se Pardubicím podařilo ovládnout šest utkání v řadě!

Vítěznou šňůru odstartovali pardubičtí hokejisté již na konci listopadu v Olomouci, následovalo šest výher v prosinci, první přišla na domácím ledě nad Třincem vysoko 6:3, nejvíce zářil obránce Jan Košťálek, který si připsal pět asistencí, čímž vyrovnal extraligový rekord. Výherní série pokračovala dál, když si Pardubice poradily se Zlínem 4:1 a poté po samostatných nájezdy porazily Plzeň. Dynamo se poté vydalo na chomutovský led, kde hrálo s kladenskými Rytíři, těžký souboj dotáhlo do vítězného konce až v prodloužení, v němž rozhodl slovenský obránce Juraj Mikuš a zajistil čtvrtou výhru v řadě. K druhému venkovnímu duelu v řadě vyrazili do Mladé Boleslavi, kde i díky tříbodovým Mateji Paulovičovi a Marku Heclovi zvítězili 4:2. Pardubičtí tuto sérii zakončili úspěšně zvládnutým náročným domácím duelem se Spartou, na výhře 3:2 měla výrazný podíl formace Kousal, Musil, Camara. Vítězná série bohužel skončila na ledě brněnské Komety, kde Dynamo ztratilo dvoubrankové vedení a prohrálo těsně 3:4.

V prosincové šňůře výher nejvíce zazářil Anthony Camara, který nastřílel pět branek a připsal si čtyři asistence. Dále po Camarovi se také prosadili tři útočníci, jmenovitě Robert Říčka, David Cienciala a Adam Musil. Všichni tři hráči si připsali tři góly. Dva přesné zásahy si pak připsal bývalý kapitán Dynama Jakub Nakládal.

Dynamu se podařilo tuto výherní šňůru zopakovat v lednu, kde opět v této sérii zářil útočník Anthony Camara, který si za sedm utkání připsal osm branek.

„Člověku se odchází ze zimáku lépe, když vyhrává a lépe se mu odpočívá, má dobrou náladu. Psychika tady v tom určitě funguje, je stoprocentně lepší, když vyhrajeme, člověku se vlije nová krev do žil, než kdybychom tady řešili prohru,“ říkal pardubický kapitán Patrik Poulíček po zápase s Plzní, kdy Dynamo zvítězilo 4:3 na nájezdy.