29.02.2020
Redakce

Splnili jsme úkol, ale nic není hotové. Jedeme dál, velí Vondrka

Pardubice – Dynamo otočilo doma zápas s Plzní a mohlo si odškrtnout splnění dalšího těžkého úkolu. Protáhlo venkovní trápení Plzně a opět odskočilo poslednímu Kladnu na tři body. „Jsou to zápasy o všechno a jsem hrozně rád, že jsme to zvládli,“ říkal spokojeně střelec třetího gólu Michal Vondrka.

Po čtvrteční výhře Kladna mělo Dynamo stejně bodů jako poslední tým tabulky, o to důležitější bylo ukořistit další cenné body. „Když Kladno včera vyhrálo, tak to bylo ještě takové vygradované. Splnili jsme úkol, co jsme měli pro tento zápas, a jedeme zase dál. Jsem hrozně rád, že se to povedlo, ale nic není hotového,“ mírnil po utkání nadšení z výhry Vondrka.

Člen první útočné formace se dle jeho slov necítil v úvodu utkání ideálně, postupně se do něj ale dokázal dostat, a navíc se opět bodově prosadil. „Začal jsem dnes tak nějak špatně, necítil jsem se úplně dobře, musel jsem to nějak rozjezdit. Pak už to bylo tak nějak dobré, ale první třetina stála za prd. Jsem rád, že jsem dal ten gól. Už když jsem sem šel, tak jsem říkal, že je to pro mě výzva a udělám vše pro to, aby se ta liga tady zachránila.“

Michal Vondrka svou čtvrtou trefou v dresu Dynama ze 47. minuty uklidnil své mužstvo, když zvyšoval na konečných 3:1. Radoslav Tybor ho vyslal přesným pasem za obranu do samostatného úniku a on zkušeně zakončil nad lapačku. „Přemýšlel jsem tak, že jsem se kouknul na gólmana a měl ruce dole, tak jsem to zkusil vystřelit nahoru. Myslím, že to líznul a šlo to tam,“ popsal svůj gól.