21.11.2022
Redakce

Souboj prvního s druhým! Dynamo zajíždí do Vítkovic

V úterý se mohou fanoušci těšit na atraktivní dohrávku 21. kola Tipsport extraligy. V tabulce druhé a doma dosud neporažené Vítkovice totiž budou hostit lídra soutěže z Pardubic, který vyhrál desetkrát v řadě. Utkání můžete sledovat na O2 TV Sport.

21. kolo: HC Vítkovice Ridera – HC Dynamo Pardubice - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Východočeši mohou natáhnout sérii vítězství na jedenáct utkání
  • Vítkovice doma vyhrály všech osm zápasů
  • Jde o souboj prvního s druhým, Pardubice vedou o šest bodů

Z kabiny Dynama

Pardubičtí hokejisté zvládli návrat po reprezentační přestávce úspěšně, ve čtvrtek uspěli v televizním duelu proti Českým Budějovicím, které porazili 4:2. I díky třígólovému přispění první formace tak natáhli sérii vítězství již na deset zápasů a přiblížili se k překonání historického milníku. Do sestavy se vrátil obránce Jan Kolář, který však z duelu proti Motoru musel odstoupit, jelikož ho trefil puk do obličeje. Trenér Radim Rulík může počítat s návratem obránce Davida Musila, který si odpykával disciplinární trest, zranění doléčoval Peter Čerešňák.

První útočná formace naskočila zpět do zápasového rytmu po reprezentační přestávce plná elánu, Tomáš Zohorna zaznamenal proti Motoru tři kanadské body (2+1) a je na druhém místě kanadského bodování soutěže (11+11) o dva body za vítkovickým Dominikem Lakatošem, o bod méně má Lukáš Radil (8+13). Východočeši se mohou spolehnout na výbornou gólmanskou dvojici, Dominik Frodl má nejlepší úspěšnost zákroků z celé extraligy (94.27 %), do parádní formy se dostal i Roman Will (93.39 %).

„Měli jsme den volna, odpočinuli jsme si od hokeje. V sobotu jsme se pak vrátili do tréninku, nastavili jsme si hlavu, abychom byli připraveni na ten zápas," popsal dění posledních dnů Poulíček. „Náš přístup je furt stejný, snažíme se každý den zlepšovat a podávat dobré výkony," říká pardubický kapitán.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Frodl – Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko, Kolář, Hrádek, Chabada – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, Cienciala, Matys – Paulovič, Poulíček, Koffer – Rouha, Rákos, Urban.

Aktuálně od soupeře

Vítkovice se stejně jako Dynamo nachází ve výborném rozpoložení, se ziskem 41 bodů jim totiž patří druhá pozice v tabulce Tipsport extraligy právě za Dynamem. Mohou se pyšnit parádní bilancí na domácím ledě, kde odehrály osm utkání s celkovým skóre 32:12 a neztratily ani bod. Pardubice by tak rády tuto sérii utnuly a naopak prodloužily tu svou vítěznou již na jedenáct utkání. První vzájemné měření sil této sezony skončilo nejtěsnějším možným rozdílem, Dynamo vybojovalo výhru 2:1.

Trenér Miloš Holaň se v brance spoléhá na Aleše Stezku, který odchytal sedmnáct utkání s průměrem 2.3 inkasované branky na zápas a úspěšností zákroku 92.7 %. Vítkovice nejvíce bodově táhne dvojice Lakatoš, Krieger. Dominik Lakatoš (12+12) je nejlepším střelcem a zároveň také nejproduktivnějším hráčem soutěže, o čtyři kanadské body za ním zaostává Peter Krieger (9+11).

Hvězda v týmu soupeře:

Dominik Lakatoš. Pětadvacetileté křídlo první formace se výraznou měrou podílí na gólové produkci druhého týmu Tipsport extraligy a má dobře nakročeno k tomu, aby překonal své sezonní bodové maximum v Tipsport extralize. Trenéři mu v průměru dávají na ledě prostor dvacet minut za zápas a pardubičtí hokejisté si na něj budou muset dávat velký pozor při přesilovce Vítkovic, jelikož v početní výhodě posbíral polovinu kanadských bodů.

Sestava Vítkovic z minulého utkání:

Stezka – Koch, Raskob, Gewiese, Mikuš, Kovář, Stehlík, Krenželok – Fridrich, Chlán, Lakatoš – Bukarts, Krieger, Bernovský – Dej, Lindberg, Kalus – Lednický, Marosz, Krejsa.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
HC VÍTKOVICE RIDERA Juraj Mikuš, Rostislav Marosz