25.10.2021
Redakce

Šest pardubických mládežníků se představí na reprezentačních kempech

Mládežnické reprezentace čeká na konci října další várka reprezentačních kempů a ani tentokrát se neobejdou bez pardubické účasti. František Formánek, Tomáš Hebek, Jakub Koudelka a Dominik Pavlata se představí v kategorii U18. Lukáš Matěcha bude reprezentovat pardubické barvy v kategorii U17 a Samuel Šmerda zabojuje na kempu reprezentace U16.

Českou reprezentaci do 18 let čeká přípravný kemp, který se uskuteční ve dnech 25. – 26. října 2021 v Jihlavě. Na celkem sedmnáct nominovaných hráčů čekají nejen čtyři tréninky na ledě, ale také suchá příprava, týmové porady a video. Stejně jako na předešlém srazu, i tentokrát bude mít Dynamo největší účast ze všech tuzemských klubů. Za Dynamo se na kempu budou snažit zaujmout trenéra Jakuba Petra obránci Jakub Koudelka a Tomáš Hebek. Mezi útočníky figurují v nominaci František Formánek a Dominik Pavlata.

Reprezentace do 17 let bude mít o poznání náročnější program. Ve dnech 31. října - 5. listopadu 2021 čeká talentované hokejisty nejen přípravný kemp, ale také tři utkání s Ruskem, které se uskuteční v Turnově a Vrchlabí. Během šesti dní budou mít hráči kromě tří zápasů také osm tréninků na ledě, které započnou nedělním testováním. Trenér Rostislav Vlach nominoval celkem 23 hráčů, mezi nimi i brankáře Lukáše Matěchu a útočníka Adama Fialu, ten se však nakonec z důvodu zranění nezúčastní.

Ve dnech 2. – 6. listopadu 2021 se bude s výběrem do 16 let připravovat talentovaný obránce pardubického dorostu Samuel Šmerda. Nejmladší český reprezentační výběr podstoupí nejdříve přípravný kemp v Písku, následně se hráči přesunou do Salzburgu, kde odehrají dvě utkání proti domácímu celku. Celkem 23 hráčů bude bojovat také o zbylá místa na dalším kempu, který se bude konat od 8. – 13. listopadu 2021 v Sokolově a jehož součástí budou tři utkání se Švýcarskem.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej