01.11.2023
Redakce

Šest Pardubáků nominováno do reprezentací!

Obránci Tomáš Dvořák, Jan Košťálek, Peter Čerešňák, Martin Bučko a útočníci Lukáš Sedlák s Matejem Paulovičem byli nominováni na nadcházející reprezentační srazy. Český národní tým odehraje v rámci Euro Hockey Tour první letošní turnaj – Karjala Cup. Slovenská reprezentace se zase představí na Německém poháru.

Tomáš Dvořák s Janem Košťálkem i Lukášem Sedlákem se společně zúčastnili květnového mistrovství světa ve Finsku a Lotyšsku. Kapitán Dynama na světovém šampionátu skončil předčasně, obranná dvojice Dvořák-Košťálek odehrála celý turnaj.

Nyní všichni tři zamíří pod vedením trenéra Radima Rulíka také na Karjala Cup, finskou zastávku Euro Hockey Tour. První zápas Češi odehrají ve čtvrtek 9. listopadu ve švédském Växjö proti reprezentaci Tre Kronors. Následně se národní tým přesune do Tampere, v sobotu se utká s domácím Finskem a v neděli v poledne uzavře první letošní sraz duelem se Švýcarskem.

Peter Čerešňák, Martin Bučko i Matej Paulovič jsou pravidelnými reprezentanty Slovenska. Peter Čerešňák zažil s národním týmem největší úspěch poslední doby, když získal bronz na Olympijských hrách v Pekingu. Matej Paulovič se zase turnaje pod pěti kruhy zúčastnil o čtyři roky dříve. Martin Bučko si zahrál na světovém šampionátu v roce 2021.

Slovensko si v této reprezentační pauze zahraje na Německém poháru. Naši sousedé se s třemi Pardubáky v sestavě utkají s Rakouskem, Dánskem a domácím Německem.