03.09.2019
Klub

Sébastien Piché bude hrát za Dynamo

PARDUBICE — Hokejové Pardubice hlásí další vyztužení své defenzívy. Na základě úspěšné zkoušky vedení klubu podepsalo roční kontrakt se Sébastienem Pichém, který v minulé sezoně působil v Hradci Králové a Litvínově.

„Nutně jsme potřebovali ofenzivního obránce, ideálně se zkušenostmi z české extraligy. Sébastiena jsme sledovali delší dobu, už v loňském roce byl v našem hledáčku. Věřím, že přinese do naší hry herní přehled i dobrou střelu,“ okomentoval příchod Sébastiena Pichého generální ředitel Martin Sýkora.

Kanaďan Sébastien Piché působil až do roku 2013 v nižších zámořských soutěžích, v sezoně 2008/2009 se stal nejproduktivnějším obráncem QMJHL, když v základní části posbíral 72 kanadských bodů (23+49) v 62 utkáních. V dalších pěti ročnících působil v EBEL lize, nejprve rok v Bolzanu a poté čtyři v Linci.

Mezinárodní soutěž mu svědčila: v roce 2014 pomohl italskému klubu k zisku mistrovského titulu, dále byl nejproduktivnějším zadákem ligy, na tento osobní triumf navázal v dalších třech ročnících. Většinu bodů posbíral ve spolupráci s útočníkem Coreym Lockem, jenž nedávno přišel do Dynama.

V minulém ročníku v české nejvyšší soutěži odehrál dohromady 25 utkání s bilancí dvou vstřelených branek a osmi nahrávek. V hodnocení účasti na ledě zůstal na nule.