10.05.2023
Redakce

Richard Král pokračuje v Dynamu! Nově povede B tým

Změna na pozici hlavního trenéra se před sezónou 2023/2024 udála také v pardubickém B týmu. Ten povede Richard Král, který na lavičce nahradí končícího Václava Baďoučka. Asistenty budou Jan Starý a nově Jiří Malinský, který se k Dynamu B přesunul z pardubické juniorky.

Novým hlavním trenérem B týmu se stal Richard Král. Na pozici nahrazuje Václava Baďoučka. „Moc děkujeme Václavu Baďoučkovi za výbornou práci. Přišel k B týmu v kritické situaci, kdy jsme byli na posledním místě a dokázal nás zachránit v soutěži. Předběžně jsme se také domluvili na další spolupráci, ovšem po trenérských změnách u A týmu jsme stáli před těžkým rozhodnutím. Nakonec jsme upřednostnili koncepční krok, kterým je využití Richarda Krále. Poslední roky působil u A týmu, zná klubovou identitu a z dlouhodobého hlediska pro nás má velkou perspektivu. Vaškovi ještě jednou děkujeme a přejeme mnoho úspěchů v dalším angažmá," řekl k výměně trenérů u B týmu sportovní manažer Dynama Dušan Salfický.

Richard Král bude vést tým z pozice hlavního trenéra opět po roční pauze, během níž působil jako asistent trenéra u A týmu. „Samozřejmě to pro mě bude daleko větší zodpovědnost. Veškerá organizace nyní padá na moji hlavu. Práce trenéra je ale jinak docela podobná," uvedl nový šéf střídačky B týmu.

„Hodně kluků znám, ať už z juniorů, nebo z áčka. Budeme se snažit poctivě pracovat, hodně trénovat a připravit hráče, aby se dostali do A týmu. Na začátku týdne jsme začali přípravu, máme za sebou fyzické testy, na jejichž výsledcích uvidíme, jak jsme na tom. Následně tomu uzpůsobíme letní přípravu," přiblížil plány nového trenérského týmu Richard Král.

„Je to velice komunikativní trenér. Hokej vidí skvěle, dokáže si získat celý tým na svoji stranu. Dá na dobrý charakter mužstva, a hlavně pracoval s mladými hráči. Pod jeho vedením mohou dál růst a dává smysl, aby v organizaci vedl B tým i když jeho potenciál je být extraligovým trenérem,“ řekl Tomáš Rolinek, sportovní manažer Dynama B.

V realizačním týmu Dynama B bude nově působit také Jiří Malinský, který doplní na pozici asistenta trenéra Jana Starého. Pozici vedoucího mužstva bude nově zastávat Marek Drtina, který se rozhodl ukončit po minulé sezóně profesionální kariéru. Více informací o změnách v realizačním týmu béčka naleznete zde.


Richard Král začínal s hokejovou kariérou v rodných Pardubicích. Už v sezoně 1988/1989, ve svých osmnácti letech, naskočil poprvé za Teslu do tří zápasů a zaznamenal také první gól v nejvyšší soutěži. V té samé sezoně navíc slavily Pardubice svůj historicky třetí titul. Jako kapitán následně vedl pět sezón Třinec, čtyři roky nosil kapitánské céčko v Mladé Boleslavi, které v roce 2008 pomohl k návratu do extraligy. Hráčskou kariéru zakončil v sezoně 2013/2014 v polském týmu JKH GKS Jasterzbie.

Trenérskou kariéru započal u pardubického dorostu a juniorky. V sezóně 2015/2016 se pak dočasně poprvé postavil na střídačku A týmu, ke kterému se vrátil ještě v sezónách 2018/2019 a 2020/2021, kdy tým převzal v rozjetém ročníku. Během uplynulé bronzové sezóny Dynama vykonával funkci asistenta trenéra, nyní Richard Král přebírá pardubický B tým