06.09.2020
Redakce

Rhett Holland: Když nepustíte fanoušky na stadion, Pardubice ztrácí svoji výhodu

Rhett Holland, rodák z Calgary, načíná v kádru Dynama už čtvrtou sezonu. Řízný obránce ve čtvrtfinále Generali Česká Cupu proti Zlínu zaznamenal ve dvou utkáních dva body za gól a nahrávku a nyní se po zrušeném semifinále s Libercem připravuje na finálové dvojutkání s Třincem. Z jeho slov je cítit, že dlouhá pauza od hokeje ho zanechala pořádně motivovaného do práce. „Myslím, že letos budeme mít velký vliv na čelo tabulky,“ říká v rozhovoru šestadvacetiletý Kanaďan.

Letní pohár Generali Česká Cup finišuje. Jak se ti líbil a jak ses na ledě po dlouhé pauze cítil?
Cítím se dobře. Myslím, že tým vypadá opravdu skvěle. Makáme naplno a máme za sebou první dobré zápasy. Pohybujeme se správným směrem a s každým zápasem se lepšíme. Doufáme, že nám to vydrží i do sezony.

V Pardubicích načínáš už čtvrtou sezonu. Vnímáš nějaký posun oproti těm předešlým?
Ano. V posledních třech letech se udála spousta změn. Ale co nyní vidím, je to, že jsou kluci opravdu soustředění, dodržují a sžívají se s herním systémem. Jsou pořádně motivovaní a jdou za vítězstvím. Ne, že by to v předchozích třech letech bylo jiné, jen to prostě nezapadlo do sebe. Je skvělé vidět, jak všichni mají obrovskou vůli rvát se o vítězství. Odhodlání je na všech z nás vidět.

Co očekáváš od nadcházející sezony Tipsport extraligy?
Skutečně se na ni moc těším. Máme skvělý tým a nemohu se dočkat, až uvidím, jak se nám všem bude v novém ročníku extraligy dařit. Očekávání jsou velká, obzvlášť když vidím, jak se projevujeme na trénincích nebo právě při zápasech Generali Česká Cupu. Myslím, že letos budeme mít velký vliv na čelo tabulky.

Jak vnímáš opatření proti šíření COVID-19? Komplikují ti přípravu?
Není to úplně o mně. Spíš je potřeba, aby vedení ligy rozhodlo, jak to bude s fanoušky, v jakém počtu budou moci chodit na stadion. Já osobně se koronaviru nebojím, myslím, že všechno bude ok. Snad se vše zklidní, začneme na čas a opět se vrátíme do normálu.


Rhett Holland se na ledě nebojí přitvrdit. FOTO: HC Dynamo

Je hodně zvláštní hrát před prořídlými tribunami?
Ano. Je to úplně jiné. Na ledě je hrozné ticho, slyšíte úplně všechno. Je to odlišné, obzvlášť v Pardubicích, kde jste zvyklí, že fanoušci chodí ve velkém počtu a jsou pořádně slyšet. Když o tohle Pardubice připravíte, tak nás připravíte o velkou výhodu. Pardubičtí fandové jsou neskuteční, na jejich podporu jsme zvyklí, takže když mohou přijít jen v omezeném počtu, je to pro nás těžké.

Poslední otázka bude nehokejová. V našem městě žiješ už několik let. Máš tady nějaké své oblíbené místo, kde trávíš svůj volný čas?
Rád chodím třeba do Tyršových sadů, na procházku nebo na kafe. Na zámku a v jeho okolí je krásně. S manželkou a naším psem chodíme taky často do parku Na Špici. Je to perfektní místo na procházky, házím mu tam míček, může se tam proběhnout. Trávíme tam s manželkou hodně času.