18.11.2022
Redakce

Rezervní tým Dynama posílí slovenský útočník Martin Belluš

7 proher z posledních 8 soutěžních zápasů přikovalo B tým Dynama na poslední místo Chance ligy. Na nepříznivou situaci reaguje sportovní úsek rezervy Pardubic příchodem slovenského powerforvarda Martina Belluše. Ten podepsal s Dynamem smlouvu do konce sezony. Jeho cílem bude oživit ofenzívu východočeského týmu, který v posledních 7 zápasech nastřílel pouze 7 gólů.

Martin Belluš přináší do mladého kádru Dynama B zkušenosti s vypjatými zápasy. Třicetiletý rodák ze Spišské Nové Vsi již dvakrát slavil zisk slovenského titulu. V sezóně 2015/16 k němu dopomohl Bánské Bystrici a letos slavil se Slovanem Bratislava. Angažmá na východě Čech pro něj bude už čtvrtou zahraniční štací. Dříve totiž krátce působil v polském Sanoku a americkém Indy Fuel (ECHL). S kazašským Pavlodarem navíc během ročníku 2014/15 vyhrál tamní ligu.

„Trenéři ode mě čekají fyzickou hru i góly. Zkušenosti na to mám a doufám, že týmu pomůžu,“ říká útočník Martin Belluš po příchodu do Pardubic.

Belluš podepsal v novém působišti do konce sezony. S týmem již dnes v Chrudimi trénoval. Na stejném místě si zítra odbyde premiéru v druhé nejvyšší české soutěži. V sobotu vyzve Dynamo B na domácím ledě Frýdek-Místek. Utkání začne v 18:00.