26.02.2023
Redakce

Příčina prohry je v neproměněných příležitostech, tuší Adam Novotný

Pardubičtí junioři odehráli v sobotu utkání na ledě Třince, kde měli převážně převahu domácí, jelikož hned v prvních pěti minutách šli do vedení. Skóre potom ještě navýšili na tři branky. Pardubice měly také šance, ale žádnou z nich nedokázaly využít a to až do 59. minuty, kdy se trefil Adam Novotný. Dynamo bohužel dalo jen jednu branku a prohrálo tak 1:3. Tento zápas zhodnotil právě Adam Novotný, „Měli jsme pár šanci, které jsme měli proměnit.“

Pardubicím zbývá do konce základní části šest zápasů, poslední odehráli junioři v Třinci. V tomto utkání se hned na začátku ujali vedení domácí, a po první třetině vedli 2:0. Druhá část byla bezbranková až do 52. minuty, kdy Třinec vstřelil třetí gól. Dynamu se podařilo pár vteřin před koncem vstřelit jednu branku, zásluhou Adama Novotného. „Ze začátku jsme měli pár šancí, které jsme měli proměnit, naopak jsme inkasovali dva góly, na které jsme po zbytek zápasu nenašli odpověď.“

Přesně v čase 59:26 se Pardubicím podařila vstřelit jediná branka v zápase, ta ale přišla moc pozdě. „Gól padl třicet vteřin před koncem, tudíž to byla pouze jen kosmetická úprava skóre,“ říká jediný gólový střelec zápasu.

Dynamo v utkání mělo plno šancí, které mohly skončit gólem, to se však nestalo a padl pouze jeden. Domácí Třinec tak obral Východočechy o cenné tři body. „Příčinu prohry vidím v neproměněných gólových příležitostí a zbytečných vyloučení, které nás staly spoustu sil,“ hodnotí Adam Novotný.

Další zápas čeká pardubické juniory ve středu, kdy vyjedou na led brněnské Komety, kde budou chtít Pardubice určitě urvat všechny tři body. „Do dalších zápasů bychom měli zlepšit bruslení, přesnost, přihrávky a důraz v zakončení,“ říká před zápasem pardubický útočník.