16.12.2020
Redakce

Premiérový gól? Nádherný pocit. Slavit budu s rodinou, říká Rohlík

Dynamo si v úterý dokráčelo na ledě Litvínova pro dva body za výhru po nájezdech. V základní hrací době se oba týmy trefily pouze jednou, když o jediný gól Východočechů ze hry se postaral devatenáctiletý útočník Ondřej Rohlík, pro kterého to byla premiérová trefa v A-týmu. „Pocity jsou nádherné. Vždycky jsem o tom snil,” řekl mladý forvard po první brance v dresu Dynama.

Pardubice na ledě Litvínova dlouho vedly. Domácí ale nakonec deset minut před závěrečnou sirénou skórovali a souboj šel do prodloužení, ve kterém už žádná další branka nepadla. Rozhodnout tak musely samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější Pardubičtí.

„Byl to bojovný hokej, hodně se bránilo. Litvínov hrál na brejky, my jsme bojovali. Málo jsme se tlačili do brány, chtělo to více střel, ale jsme rádi za dva body,“ přiznal po utkání jediný střelec Dynama.

Mladý útočník v probíhající sezóně čekal na první bod jedenáct utkání. Ten přišel právě proti Litvínovu, když po střele Rhetta Hollanda překvapil Ondřej Rohlík šikovnou tečí domácího brankáře a nasměroval puk do sítě.

„Pocity jsou nádherné, vždycky jsem o tom snil. Vážím si toho hodně, je to první gól. Vážím si šance, že vůbec můžu hrát, a jsem rád, že jsem ji dokázal využít. Slavit budu doma s rodinou," prozradil šťastný střelec.

Trenérský štáb dal mladému útočníkovi velkou důvěru. Pardubický odchovanec strávil na ledě necelých sedmnáct minut a odvděčil se svojí první trefou. „Jsem rád, že jsem dostal šanci. Doufám, že se od toho odrazím a bude to takhle pokračovat dále,“ uzavřel spokojený Ondřej Rohlík.