07.09.2021
Tisková zpráva

Po vydařené přípravě vyhlíží Dynamo start nového extraligového ročníku!

Už tento pátek 10. září začneme nový ročník Tipsport extraligy ledního hokeje. Soupeřem našeho Dynama bude celek HC Škoda Plzeň. Na předsezonní tiskové konferenci se vedení klubu zastoupené majoritním akcionářem Petrem Dědkem a sportovním ředitelem Dušanem Salfickým s hlavním trenérem Richardem Králem a kapitánem týmu Jakubem Nakládalem vrátili k přípravě a mluvili o klubových cílech pro novou sezonu.

O úvodní zhodnocení se postaral majoritní vlastník HC Dynamo Pardubice Petr Dědek. Máme za sebou velmi kvalitní a úspěšnou přípravu. Je vidět, že mužstvo má sílu. Věřím, že Dynamo bude patřit mezi favority extraligy. Skončit bez medaile by byl neúspěch,“ uvedl Petr Dědek.

Naši hokejisté v přípravě absolvovali turnaj Letní hokejové hry, kde sehráli zápasy s Olomoucí a Vítkovicemi, později se utkali ještě se Spartou, Libercem a Vrchlabím a taktéž se zúčastnili mezinárodního turnaje Coupe des Bains ve Švýcarsku, kde sehráli zápasy s EHC Biel, Krefeld Pinguine a Servette Ženeva.

Pardubice odehrály v přípravě celkem deset utkání, hned osm z nich vyhrály a v jednom padly až po samostatných nájezdech. Přípravu zakončily s pozitivním skóre 40:18, nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejlepším střelcem byl s šesti vstřelenými brankami a třemi asistencemi kanadský útočník Anthony Camara. Dynamo vstoupí do nového ročníku Tipsport extraligy v pátek 10. září v 18:00 domácím utkání proti Plzni.

Za vedení a celý realizační tým jsme s přípravou spokojení jak z pohledu výsledků, tak i předvedené hry. Daří se nám pilovat a budovat náš herní styl, kterým se chceme v nadcházející sezoně prezentovat. Desátého září na Plzeň budeme připraveni,“ uvedl sportovní ředitel HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

K přípravě ve Švýcarsku se vrátil hlavní trenér Richard Král. „Švýcarský výjezd určitě splnil očekávání. Zahráli jsme si i s jinými než českými týmy. Zvláště oba švýcarské týmy – EHC Biel i Servette Ženeva byly pro nás dobrou prověrkou. Celá příprava ukázala sílu týmu a jsme s ní spokojení,“ doplnil hlavní trenér Richard Král.


Posílený kádr

Před sezonou posílil kádr Dynama o několik zvučných jmen: Adama Musila, Jana Košťálka, Dominika Frodla, Roberta Říčku, Davida Ciencialu, Marka Hecla a Dennise Robertsona. Noví hráči přinesli něco nového, oživili mančaft, který funguje a šlape, jak má,“ komentoval nové přírůstky sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

S posilami jsme spokojení. Co jsme od nich očekávali, to plní. Věříme, že budou přínosem,“ řekl o nových hráčích hlavní trenér HC Dynamo Pardubice Richard Král.

Zapadli výborně. Od prvních dnů, kdy se tu kluci začali v letní přípravě objevovat, tak byli všichni v pohodě. Ani se mi nechce říkat, že „zapadli“, připadá mi, jak kdyby tady byly celou dobu. Nebylo znát, že by byli noví a od začátku to fungovalo,“ doplnil slova hlavního kouče kapitán týmu Jakub Nakládal.


Nové turnikety

Enteria arena je od léta vybavena novým odbavovacím systémem. Majitel a provozovatel areny, Rozvojový fond Pardubice, instaloval do vstupů nové turnikety, které jsou vybaveny nejmodernějšími technologiemi včetně možností měření teploty, nebo indikace nasazené roušky. Novinkou je obousměrný chod těchto turniketů umožňující divákům s platnou vstupenkou opustit arenu a opět se vrátit. Tento systém, který patří k nemodernějším v Česku, bude možné využívat v případě zpřísnění epidemiologiích opatření nebo například k realizaci bezpečnostních opatření při rizikových utkáních.

Do nové sezony náš hokejový klub vstupuje s novým tištěným Magazínem Dynamo. Bude to nepravidelný čtvrtletník a jeho první číslo je možné si od dnešního dne zakoupit v našem oficiálním fanshopu. Dostupný je na prodejně v enteria areně i online na webu fanshopu.