17.03.2023
Redakce

Pavol Štetka před juniorským play-off: Věřím, že vyhrajeme titul

Pardubický tým už s jistotou postupu do vyřazovací fáze DHL extraligy juniorů odehrál ve čtvrtek východočeské derby. Základní část svěřenci hlavního trenéra Jiřího Malinského zakončili vítězstvím nad Hradcem Králové v poměru 4:2. Jedním z nejlepších hráčů zápasu byl Pavol Štetka.

Mladým hokejistům Dynama se podařil vstup do utkání, protože už po půlminutě vedli díky brance Tadeáše Kalužíka. Na vyrovnávací trefu soupeře odpověděl Adam Fiala. Ve druhé třetině se prosadil Adrian Gromadzki, poté však přišel snižující gól.

Tři sekundy před koncem prostřední části pak skóroval a konečný výsledek stanovil právě tříbodový Štetka. Pro něho se tedy jednalo po delší absenci o povedený večer. „Jsem spokojený, že mi zápas po měsíčním zranění vyšel. Před utkáním jsem stihl pouze tři tréninky. Celkově se to snad trenérům i divákům líbilo,“ říká.

A jak téměř dvoumetrový útočník hodnotí týmový výkon? „Myslím si, že jsme nepodali špatný výkon. Byly tam nějaké chyby, propadali jsme a čelili jsme několika přečíslením. Ale jinak jsme odehráli dobrý zápas, hlavně že jsme zvítězili za tři body,“ odpovídá.

Štetka přiznává, že ideální nebyla ani celkově základní část, především její start: „Začátek jsme asi podcenili, nehráli jsme tak, jak bychom chtěli. Ale nakonec jsme postup uhráli a jsem rád, že jdeme z osmého místa do play off.“

Junioři pardubického klubu v 52 duelech letošní sezony vybojovali 75 bodů. Kvůli tomu obsadili zmiňovanou poslední postupovou pozici. Přesto Štetka před čtvrtfinále mužstvu věří: „Uvidíme, s kým se utkáme. Snad se nám podaří probojovat se dál a doufám, že vyhrajeme titul.“

Hráč, jenž patří ve svém týmu k těm neproduktivnějším, si nicméně uvědomuje, že je na čem pracovat. „Určitě je potřeba zlepšit důraz, hru tělem. Často také propadáváme v obraně. Směrem do útoku jsme rychlí, ale musíme zkvalitnit zakončení,“ uzavírá devatenáctiletý Pavol Štetka.